Gevulde varkenshaas met mozzarella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gevulde varkenshaas met mozzarella

Gevulde varkenshaas met mozzarella

met spaghetti in tomaten-roomsaus

Al dente tip! Kook ruim water en zorg dat het goed aan de kook is - dan blijft het koken wanneer je de pasta toevoegt en kun je nauwkeuriger timen.

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1.5 stuk(s)

Pruimtomaat

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Varkenshaas

7.5 ml

Basilicumcrème

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

20 gram

Rucola en veldsla

20 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

90 gram

Spaghetti

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3723 kJ
Energie (kcal)890 kcal
Vetten40 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers12 g
Vezels7 g
Eiwitten53 g
Zout1 g

Benodigdheden

Keukenpapier
Cocktailprikkers
Ovenschaal
Kleine kom
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Snijden
1

Verwarm de oven op 200 graden. Snijd 2 plakjes tomaat per persoon, houd opzij en snijd de rest in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de mozzarella in dunne plakjes van 1 cm.

Varkenshaas voorbereiden
2

Dep de varkenshaas droog met keukenpapier en snijd elk stuk bijna helemaal doormidden zodat je het kan openvouwen. Breng goed op smaak met peper en zout aan de buiten- en binnenkant. Beleg elk stuk varkenshaas met 2 plakjes mozzarella en 2 plakjes tomaat. Besprenkel de tomaat en mozzarella met 1 1/2 tl zwarte balsamico per persoon. Gebruik cocktailprikkers of tandenstokers om het geheel dicht te prikken en vast te houden.

Bakken
3

Meng in een kleine kom de knoflook met 1/2 el olijfolie en 1/2 tl Italiaanse kruiden per persoon. Leg de varkenshaasjes in een ovenschaal en smeer de kruidenolijfolie eroverheen. Bak de varkenshaasjes 15 - 20 minuten in de oven.

Pasta koken
4

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook voor de pasta in een pan met deksel. Kook de spaghetti, afgedekt, 10 - 12 min. Giet af maar bewaar wat van het kookvocht en laat uitstomen in de pan.

Saus maken
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui met 1/2 tl Italiaanse kruiden per persoon 2 - 3 minuten en voeg dan de tomatenblokjes toe. Stoof het geheel nog 2 minuten en blus af met 1/2 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Verlaag het vuur, voeg de roomkaas en 2 el pastakookvocht per persoon toe en breng op smaak met peper en zout. Laat op laag vuur pruttelen tot de pasta gaar is.

Serveren
6

Haal de varkenshaas uit de oven. Giet de overgebleven saus van de varkenshaas bij de tomatensaus. Meng ook de pasta door de saus. Verdeel de rucola en veldsla over de borden en schep de pasta erbovenop. Leg de varkenshaasjes erbij. Besprenkel het geheel met de basilicumcrème en de overige mozzarella.