Al dente tip! Kook ruim water en zorg dat het goed aan de kook is - dan blijft het koken wanneer je de pasta toevoegt en kun je nauwkeuriger timen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1.5 unit
Pruimtomaat
½ unit
Knoflookteen
½ unit
Ui
½ ball
Mozzarella
(Contains Milk)
1 unit
Varkenshaas
7.5 milliliters
Basilicumcrème
½ sachet(s)
Italiaanse kruiden
20 g
Rucola en veldsla
20 g
Roomkaas
(Contains Milk)
90 g
Spaghetti
(Contains Gluten May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)
1 tablespoon
Olijfolie
2 teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd 2 plakjes tomaat per persoon, houd opzij en snijd de rest in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de mozzarella in dunne plakjes van 1 cm.
Dep de varkenshaas droog met keukenpapier en snijd elk stuk bijna helemaal doormidden zodat je het kan openvouwen. Breng goed op smaak met peper en zout aan de buiten- en binnenkant. Beleg elk stuk varkenshaas met 2 plakjes mozzarella en 2 plakjes tomaat. Besprenkel de tomaat en mozzarella met 1 1/2 tl zwarte balsamico per persoon. Gebruik cocktailprikkers of tandenstokers om het geheel dicht te prikken en vast te houden.
Meng in een kleine kom de knoflook met 1/2 el olijfolie en 1/2 tl Italiaanse kruiden per persoon. Leg de varkenshaasjes in een ovenschaal en smeer de kruidenolijfolie eroverheen. Bak de varkenshaasjes 15 - 20 minuten in de oven.
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook voor de pasta in een pan met deksel. Kook de spaghetti, afgedekt, 10 - 12 min. Giet af maar bewaar wat van het kookvocht en laat uitstomen in de pan.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui met 1/2 tl Italiaanse kruiden per persoon 2 - 3 minuten en voeg dan de tomatenblokjes toe. Stoof het geheel nog 2 minuten en blus af met 1/2 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Verlaag het vuur, voeg de roomkaas en 2 el pastakookvocht per persoon toe en breng op smaak met peper en zout. Laat op laag vuur pruttelen tot de pasta gaar is.
Haal de varkenshaas uit de oven. Giet de overgebleven saus van de varkenshaas bij de tomatensaus. Meng ook de pasta door de saus. Verdeel de rucola en veldsla over de borden en schep de pasta erbovenop. Leg de varkenshaasjes erbij. Besprenkel het geheel met de basilicumcrème en de overige mozzarella.