Geweldige gember-gehaktballetjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Geweldige gember-gehaktballetjes

Geweldige gember-gehaktballetjes

met frisse noedelsalade

Benieuwd hoe gember er boven de grond uitziet? Gember is een wortel en zal net als een aardappel gaan groeien als je het in potgrond zet.

Allergenen :
Soja
Tarwe
Mosterd
Eieren
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Varkensboerengehakt

2.5 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Limoen

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

100 gram

Rodekool en wortel

40 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

5 gram

Sesamzaad

40 gram

Mesclun

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)903 kcal
Energie (kJ)3780 kJ
Vetten60 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers25 g
Vezels6.8 g
Eiwitten25 g
Zout4 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Koekenpan
Aluminiumfolie
Saladekom

Instructies

Gehaktballetjes maken
1

Rasp de gember fijn. Meng in een kom het boerengehakt met de gember en 1/2 el mayonaise per persoon. Draai vervolgens 4 à 5 gehaktballetjes per persoon van het gehakt. Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes in 5 - 7 minuten gaar.

Tip: 1. Gebruik eventueel ook de rasp om de knoflook fijn te raspen in stap 2.

  1. Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Laat de mayonaise in de gehaktballetjes achterwege en gebruik 1/2 el per persoon in de salade.

Saus maken
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kleine kom de sojasaus met de knoflook, de zoete Aziatische saus en 1 el honing per persoon. Voeg de saus de laatste 2 minuten toe aan de gehaktballetjes en bak mee. Pers ondertussen de limoen uit boven een kleine kom en houd apart. Schep vervolgens de gehaktballetjes met de saus in een kom en dek af met aluminiumfolie. Verwarm de noedels 1 minuut in dezelfde koekenpan en zet het vuur uit.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat de sojasaus dan achterwege en voeg eventueel na het serveren naar smaak een beetje toe.

Salade maken
3

Halveer de mini-komkommer in de lengte en snijd vervolgens in halve maantjes. Meng in een saladekom per persoon: 1 1/2 el limoensap met de overige mayonaise. Breng op smaak met peper en zout. Meng de sla, komkommer, rodekool en wortel met de dressing. Voeg de noedels toe en schep kort om.

Serveren
4

Verdeel de noedelsalade over de borden. Schep de gehaktballetjes en de saus over de salade. Garneer met het sesamzaad.