Benieuwd hoe gember er boven de grond uitziet? Gember is een wortel en zal net als een aardappel gaan groeien als je het in potgrond zet.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
100 gram
Varkensboerengehakt
2.5 cm
Verse gember
½ stuk(s)
Limoen
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
100 gram
Rodekool en wortel
40 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
100 gram
Verse udonnoedels
(Bevat Gluten, Tarwe)
5 gram
Sesamzaad
40 gram
Mesclun
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
1 el
Honing [of plantaardig alternatief]
naar smaak
Peper en zout
½ el
Zonnebloemolie
Rasp de gember fijn. Meng in een kom het boerengehakt met de gember en 1/2 el mayonaise per persoon. Draai vervolgens 4 à 5 gehaktballetjes per persoon van het gehakt. Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes in 5 - 7 minuten gaar.
Tip: 1. Gebruik eventueel ook de rasp om de knoflook fijn te raspen in stap 2.
Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kleine kom de sojasaus met de knoflook, de zoete Aziatische saus en 1 el honing per persoon. Voeg de saus de laatste 2 minuten toe aan de gehaktballetjes en bak mee. Pers ondertussen de limoen uit boven een kleine kom en houd apart. Schep vervolgens de gehaktballetjes met de saus in een kom en dek af met aluminiumfolie. Verwarm de noedels 1 minuut in dezelfde koekenpan en zet het vuur uit.
Tip: Let jij op je zoutinname? Laat de sojasaus dan achterwege en voeg eventueel na het serveren naar smaak een beetje toe.
Halveer de mini-komkommer in de lengte en snijd vervolgens in halve maantjes. Meng in een saladekom per persoon: 1 1/2 el limoensap met de overige mayonaise. Breng op smaak met peper en zout. Meng de sla, komkommer, rodekool en wortel met de dressing. Voeg de noedels toe en schep kort om.
Verdeel de noedelsalade over de borden. Schep de gehaktballetjes en de saus over de salade. Garneer met het sesamzaad.