Dit gerecht zet je supersnel op tafel doordat wij niet alleen de kippendij, maar ook de groentemix, knoflook én ui alvast voor je gesneden hebben!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
100 gram
Kippendijreepjes
10 gram
Mix van ui en knoflook
75 gram
Mie noedels
(Bevat Tarwe)
150 gram
Oosterse wokmix
25 gram
Teriyakisaus
(Bevat Soja, Tarwe)
5 gram
Ongezouten pinda's
1 cm
Verse gember
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
5 ml
Sesamolie
(Bevat Sesamzaad)
5 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
¼ stuk(s)
Zoutarm kippenbouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
1 tl
Wittewijnazijn
1 el
Zonnebloemolie
½ el
[Zoutarme] ketjap manis
Breng ruim water, met 1/4 bouillonblokje per persoon, aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Schil de gember en rasp of snijd fijn. Snijd de komkommer in schijfjes. Meng in een kom met 1 tl el wittewijn- of rijstazijn per persoon en breng op smaak met peper en zout.
Tip: Let jij op je zoutinname? Laat dan het bouillonblokje achterwege of gebruik een zoutarme bouillon.
Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een wok op middelhoog vuur. Roerbak de gember, knoflook, ui en de kippendijreepjes 3 - 5 minuten. Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten in de pan met deksel. Giet af en spoel af met koud water.
Voeg de Oosterse groentemix toe aan de wok en roerbak 1 minuut mee. Voeg de noedels, teriyakisaus, sesamolie en 1/2 el ketjap per persoon toe aan de wok en verhit het geheel nog 1 minuut. Schep goed om en voeg eventueel de sojasaus, peper en zout toe naar smaak. Hak ondertussen de pinda's grof.
Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de pinda's. Serveer met de komkommer.
Tip: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje levert al 20% van de ADH van beide.