Gewokte noedels met kippendijreepjes in teriyaki
Gewokte noedels met kippendijreepjes in teriyaki

Gewokte noedels met kippendijreepjes in teriyaki

met oosterse groentemix, pinda's en komkommer

Dit gerecht zet je supersnel op tafel doordat wij niet alleen de kippendij, maar ook de groentemix, knoflook én ui alvast voor je gesneden hebben!

Tags:
Family
Allergens:
Wheat
Soy
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

100 g

Chicken thigh strips

10 g

Pre-cut onion & garlic

75 g

Mie noodles

(Contains Wheat)

150 g

Vegetable mix

25 g

Teriyaki sauce

(Contains Soy, Wheat)

5 g

Unsalted peanuts

1 cm

Fresh ginger

½ piece

[Persian] cucumber

5 milliliters

Sesame oil

(Contains Sesame)

5 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium chicken stock cube

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

White wine vinegar

1 tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

[Reduced salt] ketjap manis

Nutrition Values

Calories750 kcal
Energy (kJ)3137 kJ
Fat32 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate80 g
Sugar17 g
Dietary Fiber2.6 g
Protein32 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Pan with Lid
Wok

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water, met 1/4 bouillonblokje per persoon, aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Schil de gember en rasp of snijd fijn. Snijd de komkommer in schijfjes. Meng in een kom met 1 tl el wittewijn- of rijstazijn per persoon en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat dan het bouillonblokje achterwege of gebruik een zoutarme bouillon.

Roerbakken
2

Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een wok op middelhoog vuur. Roerbak de gember, knoflook, ui en de kippendijreepjes 3 - 5 minuten. Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten in de pan met deksel. Giet af en spoel af met koud water.

Teriyakisaus toevoegen
3

Voeg de Oosterse groentemix toe aan de wok en roerbak 1 minuut mee. Voeg de noedels, teriyakisaus, sesamolie en 1/2 el ketjap per persoon toe aan de wok en verhit het geheel nog 1 minuut. Schep goed om en voeg eventueel de sojasaus, peper en zout toe naar smaak. Hak ondertussen de pinda's grof.

Serveren
4

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de pinda's. Serveer met de komkommer.

Tip: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje levert al 20% van de ADH van beide.