Dit gerecht zet je supersnel op tafel omdat wij niet alleen de kippendij, maar ook de groentemix, knoflook én ui alvast voor je gesneden hebben!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
100 gram
Kippendijreepjes
1 stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Mie noedels
(Bevat Tarwe)
150 gram
Oosterse wokmix
25 gram
Teriyakisaus
(Bevat Soja, Tarwe)
5 gram
Ongezouten pinda's
1 cm
Verse gember
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
5 ml
Sesamolie
(Bevat Sesamzaad)
5 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
1 el
Zonnebloemolie
½ el
[Zoutarme] ketjap manis
1 tl
Wittewijnazijn
¼ stuk(s)
Zoutarm kippenbouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Rasp de gember, inclusief schil, met een fijne rasp. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de pinda's grof.
Tip: Let jij op je zoutinname? Laat dan het bouillonblokje achterwege of gebruik een zoutarme bouillon.
Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een wok op middelhoog vuur. Roerbak de gember, de knoflook en de kippendijreepjes 3 - 5 minuten. Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten in de pan met deksel. Giet af en spoel met koud water.
Voeg de Chinese groentemix toe aan de wok en roerbak 1 minuut mee. Voeg de noedels, teriyakisaus, sesamolie en 1/2 el ketjap per persoon toe aan de wok. Verhit het geheel nog 1 minuut. Schep goed om en voeg eventueel naar smaak sojasaus, peper en zout toe. Snijd de komkommer in schijfjes. Meng in een kom met 1 tl wittewijn- of rijstazijn per persoon en breng op smaak met peper en zout. Schep af en toe om zodat de smaken goed intrekken.
Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de pinda's. Serveer met de komkommer.
Tip: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje pinda's levert al 20% van de ADH van beide.