topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gewokte tofu met noedels

Gewokte tofu met noedels

Een Oosters gerecht met spruiten en radijs

Tofu wordt vaak als vleesvervanger gebruikt en is gemaakt van sojabonen. Het bevat veel eiwitten, calcium en vitamine B en komt uit de Oosterse keuken. De Hollandse inbreng in dit gerecht komt van de spruiten, die geteeld worden in Zuid-West Nederland. Tip: op ons blog vind je een recept voor een lekkere spruitensalade.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Soja
Gluten
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

250 gram

Spruiten

4 stuk(s)

Radijs

½ stuk(s)

Tofu

(Bevat Soja)

70 gram

Noedels

(Bevat Gluten)

15 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

10 gram

Pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Wittewijnazijn

1 tl

Bruine suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)691 kcal
Energie (kJ)2891 kJ
Vetten28 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers0 g
Vezels10 g
Eiwitten30 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

Verwijder de buitenste bladeren en de onderkant van de spruiten en halveer.
1

Schil de gember en snijd fijn. Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de steelaanzet en de buitenste bladeren van de spruiten en halveer de spruiten. Snijd de radijs in kwarten. Hak de helft van het groene blad van de radijs fijn.

2

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels.

Bak de laatste 2 minuten de tofureepjes mee.
3

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de gember, knoflook en spruiten 1 minuut op middelhoog vuur.Draai daarna het vuur laag, voeg 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 10 – 12 minuten. Bak de laatste 2 minuten de tofureepjes mee.

4

Kook ondertussen de noedels, afgedekt, in 3 – 4 minuten gaar. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

Voeg de noedels, radijs, sojasaus, witte wijnazijn en bruine suiker toe.
5

Voeg de noedels, radijs, sojasaus, witte wijnazijn en bruine suiker toe aan de wok of hapjespan. Draai het vuur hoog en roerbak 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Bestrooi met het groene blad van de radijs, de pinda’s en de rest van de sojasaus.
6

Verdeel de noedels, spruiten en tofu over de borden. Bestrooi met het groene blad van de radijs en de pinda’s.