Gewokte tofu met noedels
Gewokte tofu met noedels

Gewokte tofu met noedels

Een Oosters gerecht met spruiten en radijs

Tofu wordt vaak als vleesvervanger gebruikt en is gemaakt van sojabonen. Het bevat veel eiwitten, calcium en vitamine B en komt uit de Oosterse keuken. De Hollandse inbreng in dit gerecht komt van de spruiten, die geteeld worden in Zuid-West Nederland. Tip: op ons blog vind je een recept voor een lekkere spruitensalade.

Allergens:
Soy
Gluten
Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 cm

Verse gember

1 unit

Knoflookteen

250 g

Spruiten

4 unit

Radijs

½ unit

Tofu

(Contains Soy)

70 g

Noedels

(Contains Gluten)

15 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

10 g

Pinda's

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

1 teaspoon

Wittewijnazijn

1 teaspoon

Bruine suiker

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories691 kcal
Energy (kJ)2891 kJ
Fat28 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate74 g
Sugar0 g
Dietary Fiber10 g
Protein30 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Wok with Lid

Cooking Steps

Verwijder de buitenste bladeren en de onderkant van de spruiten en halveer.
1

Schil de gember en snijd fijn. Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de steelaanzet en de buitenste bladeren van de spruiten en halveer de spruiten. Snijd de radijs in kwarten. Hak de helft van het groene blad van de radijs fijn.

2

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels.

Bak de laatste 2 minuten de tofureepjes mee.
3

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de gember, knoflook en spruiten 1 minuut op middelhoog vuur.Draai daarna het vuur laag, voeg 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 10 – 12 minuten. Bak de laatste 2 minuten de tofureepjes mee.

4

Kook ondertussen de noedels, afgedekt, in 3 – 4 minuten gaar. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

Voeg de noedels, radijs, sojasaus, witte wijnazijn en bruine suiker toe.
5

Voeg de noedels, radijs, sojasaus, witte wijnazijn en bruine suiker toe aan de wok of hapjespan. Draai het vuur hoog en roerbak 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Bestrooi met het groene blad van de radijs, de pinda’s en de rest van de sojasaus.
6

Verdeel de noedels, spruiten en tofu over de borden. Bestrooi met het groene blad van de radijs en de pinda’s.