Tofu wordt vaak als vleesvervanger gebruikt en is gemaakt van sojabonen. Het bevat veel eiwitten, calcium en vitamine B en komt uit de Oosterse keuken. De Hollandse inbreng in dit gerecht komt van de spruiten, die geteeld worden in Zuid-West Nederland. Tip: op ons blog vind je een recept voor een lekkere spruitensalade.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 cm
Verse gember
1 unit
Knoflookteen
250 g
Spruiten
4 unit
Radijs
½ unit
Tofu
(Contains Soy)
70 g
Noedels
(Contains Gluten)
15 milliliters
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
10 g
Pinda's
(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)
1 tablespoon
Zonnebloemolie
1 teaspoon
Wittewijnazijn
1 teaspoon
Bruine suiker
to taste
Peper en zout
Schil de gember en snijd fijn. Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de steelaanzet en de buitenste bladeren van de spruiten en halveer de spruiten. Snijd de radijs in kwarten. Hak de helft van het groene blad van de radijs fijn.
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels.
Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de gember, knoflook en spruiten 1 minuut op middelhoog vuur.Draai daarna het vuur laag, voeg 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 10 – 12 minuten. Bak de laatste 2 minuten de tofureepjes mee.
Kook ondertussen de noedels, afgedekt, in 3 – 4 minuten gaar. Giet daarna af en spoel af onder koud water.
Voeg de noedels, radijs, sojasaus, witte wijnazijn en bruine suiker toe aan de wok of hapjespan. Draai het vuur hoog en roerbak 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de noedels, spruiten en tofu over de borden. Bestrooi met het groene blad van de radijs en de pinda’s.