Gigli met champignons en miso-roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gigli met champignons en miso-roomsaus

Gigli met champignons en miso-roomsaus

met spinazie en grana padano

Miso is een Japanse smaakmaker met een typische umamismaak. Umami betekent in het Japans hartig of heerlijkheid en is een van de vijf basissmaken.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Soja
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Gigli

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Eieren, Mosterd)

20 gram

Witte miso

(Bevat Soja, Tarwe)

125 gram

Champignons

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

100 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ stuk(s)

Rode peper

½ zakje(s)

Gomasio-tuinkruidenmix

(Bevat Sesamzaad, Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)724 kcal
Energie (kJ)3028 kJ
Vetten33.8 g
waarvan verzadigd14.9 g
Koolhydraten76.5 g
waarvan suikers8.5 g
Vezels6.8 g
Eiwitten26.1 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de pasta.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd de rode peper fijn.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in kwarten. 
  • Kook de pasta, afgedekt, 8 - 10 minuten al dente in de pan met deksel. Giet daarna af, maar bewaar 50 ml kookvocht per persoon.
Groenten bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de champignons 3 - 4 minuten.
  • Voeg de knoflook en rode peper toe en roerbak 1 - 2 minuten mee.
  • Voeg de kookroom en miso toe en verhit 1 - 2 minuten.

 

Saus maken
3
  • Voeg de spinazie toe aan de saus en kook deze 2 - 3 minuten mee, of tot hij geslonken is.
  • Schep de pasta in de pan en voeg eventueel een beetje van het kookvocht toe.
  • Breng op smaak met peper en zout (zie Tip).
  • Meng de grana padano met de gomasio-tuinkruidenmix in een kleine kom.

Tip: Let op: de misopasta is erg zout! Proef goed voordat je meer zout toevoegt.

Serveren
4
  • Verdeel de pasta over de borden.
  • Garneer met de mix van grana padano en gomasio.