Gigli met Midden-Oosterse kruiden
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gigli met Midden-Oosterse kruiden

Gigli met Midden-Oosterse kruiden

met witte kaas en spinazie

Za'atar is niet alleen de naam van een vers kruid, maar ook van een kruidenmix. Deze mix bevat naast za'atar ook geroosterd sesamzaad en sumak.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

90 gram

Gigli

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Eieren, Mosterd)

200 gram

Spinazie

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Biologische crème fraîche

10 gram

Gezouten amandelen

¼ zakje(s)

Za'atar

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

50 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)749 kcal
Energie (kJ)3134 kJ
Vetten34.9 g
waarvan verzadigd14.9 g
Koolhydraten76.8 g
waarvan suikers9.6 g
Vezels9.5 g
Eiwitten26.9 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Kook ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de pasta.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
  • Kook de pasta, afgedekt, 8 - 10 minuten.

Weetje: Wist je dat de 200 gram spinazie op jouw bord bijna net zo veel eiwitten bevat als 1 ei? Daarnaast bevat het meer calcium dan een glas melk en meer ijzer dan een biefstuk!

Bakken
2
  • Verhit in een hapjespan de olijfolie en fruit de ui en knoflook 1 - 2 minuten.
  • Voeg de bouillon en de spinazie toe aan de hapjespan en laat, afgedekt, 4 - 6 minuten zachtjes sudderen.
Saus maken
3
  • Voeg de Midden-Oosterse kruiden en crème fraîche toe aan de spinazie en breng op smaak met peper en zout.
  • Hak de amandelen grof.
  • Verkruimel de witte kaas.
Serveren
4
  • Meng de pasta in de hapjespan met de spinazie en crème fraîche.
  • Verdeel de pasta over de borden.
  • Garneer met de witte kaas.
  • Garneer met de gehakte amandelen en de za'atar.