Geglaceerde heekfilet met kroepoek en bosui
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Geglaceerde heekfilet met kroepoek en bosui

Geglaceerde heekfilet met kroepoek en bosui

met kokosrijst en geroerbakte groenten

Speciaal ingrediënt in je box! Kroepoek uit Zeeland. Gemaakt met alleen maar natuurlijke ingrediënten, waaronder zoete garnaaltjes, gevangen in de Noordzee.

Labels:
Speciaal ingrediënt
Allergenen :
Schaaldieren
Tarwe
Sesamzaad
Soja
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

30 gram

Kroepoek met Noordzeegarnalen

(Bevat Schaaldieren Kan bevatten Weekdieren, Vis)

90 ml

Kokosmelk

½ stuk(s)

Courgette

1.5 tl

Gemalen kurkuma

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

75 gram

Jasmijnrijst

¼ bosje(s)

Bosui

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

75 gram

Peultjes

1 stuk(s)

Heekfilet

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

1.5 el

Bloem

1 tl

Sambal

1 el

Suiker

½ el

Zonnebloemolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

25 ml

Water

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3769 kJ
Energie (kcal)901 kcal
Vetten34.3 g
waarvan verzadigd16.2 g
Koolhydraten113.1 g
waarvan suikers20.6 g
Vezels9.2 g
Eiwitten33.8 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Diep bord
Wok of hapjespan
Keukenpapier
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Voeg de kokosmelk en de kurkuma toe aan een pan met deksel. Giet het water erbij en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Breng aan de kook, zet het vuur laag en voeg de rijst toe. Kook, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat uitstomen.
  • Snijd de courgette in halve maantjes. Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Snijd de bosui fijn en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar. 
Groenten bakken
2
  • Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de courgette, de peultjes en het witte gedeelte van de bosui 4 - 6 minuten.
  • Voeg de knoflook en Koreaanse kruidenmix toe en bak nog 2 minuten.
  • Verdeel de bloem over een diep bord. Dep de vis droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout.
  • Wentel de vis door de bloem. 
Vis bakken
3
  • Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vis 2 - 3 minuten op de huid. Zet daarna het vuur lager en bak nog 1 minuut aan de andere kant.
  • Haal de vis uit de pan en bewaar apart.
  • Voeg de suiker, sojasaus, sambal en het water voor de saus toe aan de koekenpan. 
  • Laat 1 - 2 minuten inkoken op middelhoog vuur, of tot het de dikte van siroop heeft.
Serveren
4
  • Leg de vis terug in de pan en meng goed zodat de vis helemaal bedekt is met de saus.
  • Verdeel de rijst over diepe borden en leg de vis met saus erbovenop. 
  • Serveer de groenten en kroepoek ernaast.
  • Garneer met het groene gedeelte van de bosui.