Gnocchi met aubergine-tomatensaus uit de oven
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gnocchi met aubergine-tomatensaus uit de oven

Gnocchi met aubergine-tomatensaus uit de oven

Met Italiaanse pecorino

Gnocchi, wat je uitspreekt als ‘njokki’, is een Italiaanse pastasoort. Oorspronkelijk werden deze ovale balletjes alleen gemaakt van tarwemeel. Tegenwoordig wordt voornamelijk de aardappelvariant, de gnocchi di patate, gebruikt. Gnocchi is overigens het Italiaanse woord voor ‘klonten’.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen :
Gluten
Eieren
Sulfiet
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅓ stuk(s)

Aubergine

⅓ stuk(s)

Rode paprika

⅓ blik(ken)

Tomatenpuree

⅓ blik(ken)

Tomatenblokjes

1 tl

Gedroogde tijm

175 gram

Gnocchi

(Bevat Gluten, Eieren, Sulfiet, Tarwe)

50 gram

Geraspte pecorino

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Bruine suiker

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)668 kcal
Energie (kJ)2795 kJ
Vetten26 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers0 g
Vezels7 g
Eiwitten27 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Ovenschaal

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook in een pan met deksel 500 ml water per persoon voor de gnocchi.

Snijd de aubergine en rode paprika in blokjes van ½ cm.
2

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Snijd de aubergine en rode paprika in blokjes van ½ cm.

Roerbak de groenten.
3

Verhit de olijfolie in de wok of hapjespan met deksel en fruit de knoflook en tomatenpuree 3 minuten op laag vuur. Draai het vuur hoger, voeg de aubergine en rode paprika toe en roerbak 3 minuten. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, 25 ml water per persoon, tijm, zwarte balsamicoazijn en bruine suiker toe en breng aan de kook en laat, afgedekt, 5 minuten koken.

4

Kook ondertussen de gnocchi in de pan met deksel totdat ze boven komen drijven. Giet af en voeg de gnocchi bij de saus. Roer het geheel door.

Giet de gnocchi met saus in een ovenschaal en bestrooi met pecorino.
5

Doe de gnocchi met saus in een ovenschaal en bestrooi met pecorino. Bak de gnocchi 10 minuten in de oven, of totdat de kaas bruin is.

Verdeel het gerecht over de borden.
6

Verdeel de gnocchi met aubergine-tomaatsaus over de borden. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.