Gnocchi met tijm en geitenkaas, honing en pompoenpitten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gnocchi met tijm en geitenkaas, honing en pompoenpitten

Gnocchi met tijm en geitenkaas, honing en pompoenpitten

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox

Allergenen :
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Sulfiet
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

7.5 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

1.5 takje(s)

Gedroogde tijm

½ gram

Aubergine

37.5 gram

Geitenkaas, geraspt

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

250 gram

Gnocchi

(Bevat Gluten, Eieren, Sulfiet, Tarwe)

32.5 gram

Rucola

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

250 gram

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)646 kcal
Energie (kJ)2703 kJ
Vetten25 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers0 g
Vezels10 g
Eiwitten20 g
Zout0 g

Benodigdheden

Deksel
Pan
Mes
Koekenpan
Bord

Instructies

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de gnocchi.

2

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot deze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Snipper ondertussen de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Ris de tijmblaadjes van de takjes en snijd de aubergine in plakken van maximaal een ½ cm dik. Verkruimel de geitenkaas.

4

Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak de aubergine 2 – 3 minuten aan elke kant op hoog vuur. Haal daarna uit de pan en bewaar apart.

5

Kook ondertussen de gnocchi, afgedekt, 4 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

6

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan en bak de sjalot en knoflook 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de gnocchi, de helft van de tijm en peper en zout naar smaak toe en bak 2 minuten op hoog vuur.

7

Voeg de aubergine en de helft van de geitenkaas toe aan de gnocchi en roer goed door totdat de geitenkaas is gesmolten. Scheur de rucola klein en schep het grootste deel van de rucola er op het laatste moment doorheen.

8

Maak op elk bord een bedje van de overige rucola, voeg de gnocchi toe en bestrooi met de overige geitenkaas. Schenk de honing erover en garneer de maaltijd met de pompoenpitten en achtergehouden tijm. Voeg naar smaak extra honing toe.