Gnocchi met tomaat-rozemarijnsaus en frisse salade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gnocchi met tomaat-rozemarijnsaus en frisse salade

Gnocchi met tomaat-rozemarijnsaus en frisse salade

Intense en stevige smaken van kruiden en groenten zijn een top-combinatie met de typisch Italiaanse gnocchi. Gnocchi is een pastasoort die gemaakt wordt van aardappel en tarwemeel. Vaak wordt gnocchi gegeten met een milde tomatensaus. Deze maak je deze week zelf met de heerlijke toevoeging van rozemarijn.

Labels:
Veggie
Kindvriendelijk
Allergenen :
Gluten
Eieren
Sulfiet
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

1 takje(s)

Verse rozemarijn

250 gram

Rode cherrytomaten

175 gram

Gnocchi

(Bevat Gluten, Eieren, Sulfiet, Tarwe)

30 gram

Rucola en veldsla

25 gram

Oude-kaasplakken

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ tl

Honing

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)606 kcal
Energie (kJ)2536 kJ
Vetten29 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers0 g
Vezels8 g
Eiwitten18 g
Zout0 g

Benodigdheden

Oven
Pan
Bakplaat
Staafmixer of blender
Bakpapier
Koekenpan

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook 400 ml water per persoon in een pan voor de gnocchi. Snipper de rode ui. Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Ris de rozemarijn van de takjes en snijd fijn.

Pureer de tomaat
2

Verwijder het groen van de cherrytomaten en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met rozemarijn, olijfolie en de honing en breng op smaak peper en zout. Bak gedurende 18 - 20 minuten in de oven. Haal uit de oven en pureer de tomaat met een blender of in een hoge kom met staafmixer.

3

Kook ondertussen de gnocchi in de pan met kokend water totdat deze boven komen drijven. Giet af en laat uitstomen.

4

Verhit de roomboter in een koekenpan en fruit de rode ui, rode peper en knoflook gedurende 3 minuten. Voeg de gnocchi toe en bak 5 minuten op hoog vuur lichtbruin. Meng met de tomatensaus, de helft van de oude kaas en breng op smaak met peper en zout.

Schep de veldsla-rucolamelange door het gerecht
5

Haal de pan van het vuur en schep de helft van de veldsla-rucolamelange door het gerecht.

Garneer met de overige oude kaas
6

Maak een bedje van de overige veldsla-rucolamelange op de borden en verdeel de gnocchi over de borden en garneer met de overige oude kaas.