Intense en stevige smaken van kruiden en groenten zijn een top-combinatie met de typisch Italiaanse gnocchi. Gnocchi is een pastasoort die gemaakt wordt van aardappel en tarwemeel. Vaak wordt gnocchi gegeten met een milde tomatensaus. Deze maak je deze week zelf met de heerlijke toevoeging van rozemarijn.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Rode ui
2 unit
Knoflookteen
¼ unit
Rode peper
1 sprig
Verse rozemarijn
250 g
Rode cherrytomaten
175 g
Gnocchi
(Contains Gluten, Ei, Zwaveldioxide en sulfiet, Tarwe)
30 g
Rucola en veldsla
25 g
Oude-kaasplakken
(Contains Melk (inclusief lactose))
1 tablespoon
Olijfolie
½ teaspoon
Honing
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Melk (inclusief lactose))
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook 400 ml water per persoon in een pan voor de gnocchi. Snipper de rode ui. Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Ris de rozemarijn van de takjes en snijd fijn.
Verwijder het groen van de cherrytomaten en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met rozemarijn, olijfolie en de honing en breng op smaak peper en zout. Bak gedurende 18 - 20 minuten in de oven. Haal uit de oven en pureer de tomaat met een blender of in een hoge kom met staafmixer.
Kook ondertussen de gnocchi in de pan met kokend water totdat deze boven komen drijven. Giet af en laat uitstomen.
Verhit de roomboter in een koekenpan en fruit de rode ui, rode peper en knoflook gedurende 3 minuten. Voeg de gnocchi toe en bak 5 minuten op hoog vuur lichtbruin. Meng met de tomatensaus, de helft van de oude kaas en breng op smaak met peper en zout.
Haal de pan van het vuur en schep de helft van de veldsla-rucolamelange door het gerecht.
Maak een bedje van de overige veldsla-rucolamelange op de borden en verdeel de gnocchi over de borden en garneer met de overige oude kaas.