Gnocchi met tomaat-rozemarijnsaus en frisse salade
Gnocchi met tomaat-rozemarijnsaus en frisse salade

Gnocchi met tomaat-rozemarijnsaus en frisse salade

Intense en stevige smaken van kruiden en groenten zijn een top-combinatie met de typisch Italiaanse gnocchi. Gnocchi is een pastasoort die gemaakt wordt van aardappel en tarwemeel. Vaak wordt gnocchi gegeten met een milde tomatensaus. Deze maak je deze week zelf met de heerlijke toevoeging van rozemarijn.

Allergens:
Gluten
Ei
Zwaveldioxide en sulfiet
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Rode ui

2 unit

Knoflookteen

¼ unit

Rode peper

1 sprig

Verse rozemarijn

250 g

Rode cherrytomaten

175 g

Gnocchi

(Contains Gluten, Ei, Zwaveldioxide en sulfiet, Tarwe)

30 g

Rucola en veldsla

25 g

Oude-kaasplakken

(Contains Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

½ teaspoon

Honing

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories606 kcal
Energy (kJ)2536 kJ
Fat29 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate64 g
Sugar0 g
Dietary Fiber8 g
Protein18 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Pan
Baking Sheet
Food Processor
Parchment Paper
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook 400 ml water per persoon in een pan voor de gnocchi. Snipper de rode ui. Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Ris de rozemarijn van de takjes en snijd fijn.

Pureer de tomaat
2

Verwijder het groen van de cherrytomaten en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met rozemarijn, olijfolie en de honing en breng op smaak peper en zout. Bak gedurende 18 - 20 minuten in de oven. Haal uit de oven en pureer de tomaat met een blender of in een hoge kom met staafmixer.

3

Kook ondertussen de gnocchi in de pan met kokend water totdat deze boven komen drijven. Giet af en laat uitstomen.

4

Verhit de roomboter in een koekenpan en fruit de rode ui, rode peper en knoflook gedurende 3 minuten. Voeg de gnocchi toe en bak 5 minuten op hoog vuur lichtbruin. Meng met de tomatensaus, de helft van de oude kaas en breng op smaak met peper en zout.

Schep de veldsla-rucolamelange door het gerecht
5

Haal de pan van het vuur en schep de helft van de veldsla-rucolamelange door het gerecht.

Garneer met de overige oude kaas
6

Maak een bedje van de overige veldsla-rucolamelange op de borden en verdeel de gnocchi over de borden en garneer met de overige oude kaas.