topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Goedgevulde minestrone

Goedgevulde minestrone

met orecchiette, verse kruiden en ciabatta

Dit gerecht is geïnspireerd op het Italiaanse minestrone: een groentesoep. Minestra is Italiaans voor 'soep', minestrone het vergrootwoord daarvan. Minestrone is dus eigenlijk 'de grote soep'.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Familie
Allergenen :
Selderij
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Gerst
Haver
Rogge
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

1 spriet(en)

Bleekselderij

(Bevat Selderij)

½ stuk(s)

Wortel

½

Tomatenpuree

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Laurierblad

45 gram

Orecchiette

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)

5 gram

Verse bladpeterselie & basilicum

10 ml

Basilicumcrème

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Volkoren ciabatta

(Bevat Gerst, Haver, Rogge, Sesamzaad, Soja, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten)

Zelf toevoegen

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

400 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2745 kJ
Energie (kcal)656 kcal
Vetten22.9 g
waarvan verzadigd6.8 g
Koolhydraten80.4 g
waarvan suikers17.4 g
Vezels21.1 g
Eiwitten26.3 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel

Instructies

Snijden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bereid de bouillon.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de bleekselderijstengels in de lengte in vieren en snipper de stengels fijn. Snijd de wortel in schijfjes van 1/2 cm dik.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur en bak de knoflook, ui, bleekselderij en wortel 4 - 5 minuten.
  • Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en bewaar apart.
Koken
2
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee. Roer regelmatig door om aanbakken te voorkomen.
  • Roer de tomatenblokjes erdoorheen en blus af met de bouillon en 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon.
  • Voeg het laurierblad toe en laat de soep zachtjes, afgedekt, 20 minuten koken.
Ciabatta bakken
3
  • Voeg de pasta toe en kook 11 - 13 minuten mee, of tot de pasta gaar is.
  • Proef de soep en laat doorkoken, zonder deksel, voor een intensere smaak (zie Tip).
  • Bak ondertussen het broodje 6 - 8 minuten in de oven.
  • Snijd de verse kruiden fijn. Rasp de Parmigiano Reggiano.

Tip: Dit maakt de pasta ook wat minder al dente. 

Serveren
4
  • Proef de minestrone en breng op smaak met peper en zout indien nodig.
  • Verdeel de minestrone over diepe borden of kommen.
  • Garneer met de geraspte Parmigiano Reggiano, de verse bladpeterselie en het basilicum.
  • Besprenkel met de basilicumcrème. Serveer met het broodje.