Goedgevulde minestrone
Goedgevulde minestrone

Goedgevulde minestrone

met orecchiette, verse kruiden en ciabatta

Dit gerecht is geïnspireerd op het Italiaanse minestrone: een groentesoep. Minestra is Italiaans voor 'soep', minestrone het vergrootwoord daarvan. Minestrone is dus eigenlijk 'de grote soep'.

Tags:
Family
Veggie
Calorie Smart
Allergens:
Celery
Wheat
Milk
Barley
Oats
Rye
Sesame
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time45 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

1 stalk

Celery

(Contains Celery)

½ piece

Carrot

½

Tomato paste

1 piece

Tomato

1 piece

Bay leaf

45 g

Orecchiette

(Contains Wheat May be present Mustard, Soy, Lupin, Egg)

5 g

Fresh flat leaf parsley & basil

10 milliliters

Basil crème

1 piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Milk)

1 piece

Wholegrain ciabatta

(Contains Barley, Oats, Rye, Sesame, Soy, Wheat May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Tree nuts)

Not included in your delivery

1 teaspoon

Balsamic vinegar

400 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2745 kJ
Calories656 kcal
Fat22.9 g
Saturated Fat6.8 g
Carbohydrate80.4 g
Sugar17.4 g
Dietary Fiber21.1 g
Protein26.3 g
Salt2.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan with lid

Cooking Steps

Snijden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bereid de bouillon.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de bleekselderijstengels in de lengte in vieren en snipper de stengels fijn. Snijd de wortel in schijfjes van 1/2 cm dik.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur en bak de knoflook, ui, bleekselderij en wortel 4 - 5 minuten.
  • Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en bewaar apart.
Koken
2
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee. Roer regelmatig door om aanbakken te voorkomen.
  • Roer de tomatenblokjes erdoorheen en blus af met de bouillon en 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon.
  • Voeg het laurierblad toe en laat de soep zachtjes, afgedekt, 20 minuten koken.
Ciabatta bakken
3
  • Voeg de pasta toe en kook 11 - 13 minuten mee, of tot de pasta gaar is.
  • Proef de soep en laat doorkoken, zonder deksel, voor een intensere smaak (zie Tip).
  • Bak ondertussen het broodje 6 - 8 minuten in de oven.
  • Snijd de verse kruiden fijn. Rasp de Parmigiano Reggiano.

Tip: Dit maakt de pasta ook wat minder al dente. 

Serveren
4
  • Proef de minestrone en breng op smaak met peper en zout indien nodig.
  • Verdeel de minestrone over diepe borden of kommen.
  • Garneer met de geraspte Parmigiano Reggiano, de verse bladpeterselie en het basilicum.
  • Besprenkel met de basilicumcrème. Serveer met het broodje.