topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gourmetbox

Gourmetbox

4 personen | 8 feestelijke receptjes voor op het gourmetstel

Makkelijk, lekker en o zo gezellig: gourmetten! Een uurtje voorbereiden in de keuken en daarna heb je alle tijd om aan tafel met elkaar te genieten. Leuk én lekker voor jong en oud, want met acht verschillende gerechtjes zit er voor iedereen iets lekkers bij.

Labels:
Recept
Allergenen :
Gerst
Rogge
Tarwe
Lupine
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad
Schaaldieren
Eieren
Soja
Walnoten
Mosterd
Pinda's
Sulfiet
Vis
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur 15 minuten
oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Baguette

(Bevat Gerst, Rogge, Tarwe Kan bevatten Mosterd, Noten, Selderij, Sesamzaad, Soja, Eieren, Melk (inclusief lactose))

125 gram

Ongezouten boter

20 gram

Verse bieslook, dille en bladpeterselie

4 stuk(s)

Wildzwijnburger

4 stuk(s)

Mini-hamburgerbol

(Bevat Lupine, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Noten, Soja)

4 stuk(s)

Varkensworstjes met zeezout en zwarte peper

(Kan bevatten Soja, Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij)

80 gram

Pikante uienchutney

200 gram

Raclettekaas

120 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

2 stuk(s)

Knoflookteen

300 gram

Aardappelblokjes

½ pak(ken)

Koekjesdeeg chocolade

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Appel

150 gram

Bio yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1.5 tl

Gemalen kaneel

40 gram

Veldsla

40 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

125 gram

Rode cherrytomaten

100 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

100 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Citroen

1 zakje(s)

BBQ-rub

1 stuk(s)

[Mini-]komkommer

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

120 gram

Whiskeysaus

(Bevat Mosterd, Eieren)

1 stuk(s)

Courgette

125 gram

Champignons

120 gram

Pindasaus

(Bevat Pinda's, Soja, Sulfiet, Tarwe)

2 stuk(s)

Peer

100 gram

Kipsatéblokjes

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

75 gram

Bieten-tortillachips

100 gram

Geraspte belegen kaas

80 gram

Avocadodip

30 gram

Gesneden jalapeño's

10 gram

Verse dille & bieslook

150 gram

Mini-slavinkjes

(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Pinda's, Melk (inclusief lactose), Eieren, Mosterd, Selderij, Soja)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

6 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)13529 kJ
Energie (kcal)3234 kcal
Vetten200.2 g
waarvan verzadigd42.1 g
Koolhydraten254.4 g
waarvan suikers82 g
Vezels27.9 g
Eiwitten94.7 g
Zout9.9 g

Benodigdheden

Kom
Ovenschaal
Rasp
Grote kom
Kleine steelpan
Saladekom

Instructies

Aardappelblokjes met raclettekaas
1

Voorbereiden

  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Snijd vervolgens de citroen in partjes.
  • Meng in een kom de mayonaise, de volle yoghurt en de citroenrasp. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een kom de aardappelblokjes met 3 el olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de blokjes over een ovenschaal en bak 10 minuten in de oven. De aardappelblokjes hoeven nog niet gaar te zijn als ze uit de oven komen.

Bakken (aan tafel)

  • Bak de aardappelblokjes in een gourmetpannetje goudbruin en gaar.
  • Leg er vervolgens een plakje raclettekaas op en bak onder de grill tot de kaas gesmolten is.
  • Serveer met de yoghurt-citroenmayonaise.
Baguette met zelfgemaakte kruidenboter
2

Voorbereiden

  • Haal de roomboter uit de koelkast. Snijd de roomboter in kleine blokjes en voeg toe aan een kom.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Voeg aan een kom de verse kruiden en de knoflook toe. Meng met een vork tot een kruidenboter. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak ondertussen de baguette 12 - 15 minuten in de oven. 

Serveren (aan tafel)

  • Snijd de baguette in dunne plakken en serveer met de kruidenboter.
Gemengde groenten met BBQ rub
3

Voorbereiden

  • Snijd de puntpaprika en courgette in blokjes.
  • Snijd de champignons in dunne plakjes. 
  • Meng in een grote kom 1 zakje BBQ rub en 2 el olijfolie. Voeg de groenten toe aan de kruidenolie in de kom en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Bakken (aan tafel)

  • Bak de groenten in het gourmetpannetje tot ze gaar zijn.
Vleeskwartet met saté- en whiskeysaus
4

Voorbereiden

  • Verhit de satésaus vlak voor je aan tafel gaat in een kleine steelpan op laag vuur. 

Bakken (aan tafel)

  • Bak het vlees op het gourmetstel tot het gaar is. 
  • Maak een burger met de wildzwijnburger, mini-hamburgerbol, uienchutney en een paar slablaadjes.
  • Serveer de rest van het vlees met de whiskey- en satésaus. 

 

Visduo met knoflook en verse kruiden
5

Voorbereiden

  • Snijd de kabeljauw in blokjes van 3 cm. Pers de knoflook.
  • Meng de vis in een kom met de knoflook, dille, bieslook en 1 el olijfolie.
  • Breng op smaak met peper en zout, dek af en zet in de koelkast tot gebruik. 

Bakken (aan tafel)

  • Bak de kabeljauw en de garnalen in een gourmetpannetje tot ze gaar zijn. 
Nacho's met avocadodip
6

Voorbereiden

  • Snijd de helft van de cherrytomaten in kwarten.
  • Voeg de andere helft toe aan een kom en zet op tafel. 

Bakken (aan tafel)

  • Voeg een handjevol tortillachips toe aan een gourmetpannetje.
  • Verdeel de geraspte kaas, jalapeño's en gesneden cherrytomaat erover en bak tot de kaas is gesmolten.
  • Serveer met de avocadodip. 
Frisse gemengde salade met appel en komkommer
7

Snijden 

  • Snijd de komkommer in blokjes van 1 cm. 
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
  • Halveer de cherrytomaten.

Mengen

  • Meng de appel, de komkommerblokjes, de gehalveerde cherrytomaten en de veldsla samen met 2 el van de yoghurt-citroenmayonaise in de saladekom.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Perencrumble met Griekse yoghurt
8

Voorbereiden 

  • Schil of was de peren. Verwijder het klokhuis en snijd de peren in kleine blokjes.
  • Meng de blokjes in een grote kom met 1 1/2 tl kaneel en de walnootstukjes.
  • Verkruimel het koekjesdeeg en bewaar apart tot serveren (zie Tip). 

Tip: Je gebruikt maar de helft van het koekjesdeeg. Volg de instructies op de verpakking om van de rest van het deeg koekjes te bakken. 

Bakken (aan tafel)

  • Vul een gourmetpannetje met het peermengsel en bedek met een laagje verkruimeld koekjesdeeg.
  • Bak tot het koekjesdeeg bruin kleurt.
  • Laat de crumble even afkoelen, zodat het koekjesdeeg hard kan worden.
  • Serveer met een lepel yoghurt Griekse stijl.