Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Baguette
(Bevat Gerst, Rogge, Tarwe Kan bevatten Mosterd, Noten, Selderij, Sesamzaad, Soja, Eieren, Melk (inclusief lactose))
65 gram
Ongezouten boter
15 gram
Verse bieslook, dille en bladpeterselie
2 stuk(s)
Wildzwijnburger
2 stuk(s)
Mini-hamburgerbol
(Bevat Lupine, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Noten, Soja)
2 stuk(s)
Varkensworstjes met zeezout en zwarte peper
(Kan bevatten Soja, Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij)
2.5 stuk(s)
Plantaardige nuggets
(Bevat Tarwe, Gerst, Gluten, Soja Kan bevatten Mosterd)
40 gram
Uienchutney
100 gram
Raclettekaas
60 gram
Garnalen
(Bevat Schaaldieren)
½ stuk(s)
Kabeljauw in citroen-rozemarijnmarinade
2 stuk(s)
Knoflookteen
150 gram
Aardappelblokjes
¼ pak(ken)
Koekjesdeeg gezouten karamel
(Bevat Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
½ stuk(s)
Appel
75 gram
Bio yoghurt Griekse stijl
(Bevat Melk (inclusief lactose))
0.99 tl
Gemalen kaneel
30 gram
Veldsla
20 gram
Walnootstukjes
(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
65 gram
Rode cherrytomaten
2 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
25 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
50 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
50 gram
Biologische volle yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Citroen
½ zakje(s)
BBQ-rub
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
50 gram
Passata
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
60 gram
Whiskeysaus
(Bevat Mosterd, Eieren)
½ stuk(s)
Courgette
65 gram
Champignons
40 gram
Caponatadip
(Bevat Selderij)
60 gram
Pindasaus
(Bevat Pinda's, Soja, Sulfiet, Tarwe)
1 stuk(s)
Peer
50 gram
Kipsatéblokjes
naar smaak
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
1 el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Mosterd
1 el
Olijfolie
1. Voorbereiden
Snijd de gemarineerde kabeljauw in blokjes van ongeveer 2 - 3 cm.
Pers 1 teentje knoflook of snijd fijn. Meng de knoflook in een kom met 1 el olijfolie (zie Tip) en voeg de garnalen toe. Meng goed, dek af en zet in de koelkast tot gebruik.
2. Bakken (aan tafel)
Bak de garnalen en kabeljauw op de bakplaat gaar (zie Tip).
Tip: Tip 1: Houd je van pittig en heb je sambal in huis? Voeg dit dan naar smaak toe aan de garnalen. Tip 2: Serveer de vis eventueel met de citroen-yoghurtsaus die je maakt bij de aardappelblokjes. Of besprenkel naar smaak met het sap van de citroen.
1. Voorbereiden
Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Snijd vervolgens de citroen in partjes. Meng in een kom de mayonaise, de volle yoghurt en citroenrasp. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een kom de aardappelblokjes met 1 1/2 el olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de blokjes over een ovenschaal en bak ze 10 minuten in de oven, ze hoeven nog niet gaar te zijn als de uit de oven komen.
2. Bakken (aan tafel)
Bak de aardappelblokjes in een pannetje tot goudbruin en gaar (zie Tip). Leg er vervolgens een plakje raclettekaas op en bak onder de gril tot gesmolten. Serveer met de yoghurt-citroenmayonaise.
Tip: Voeg voor nog meer smaak 1 tl van de kruidenboter bij de aardappelblokjes in het pannetje, roer goed door.
Halveer de courgette in de lengte en snijd in repen. Snijd vervolgens in kleine blokjes. Snijd de puntpaprika in reepjes. Snijd de champignons in dunne plakjes.
Meng in een grote kom per persoon: 1/2 tl BBQ-rub en 1/2 el olijfolie (zie Tip). Voeg de groenten bij de kruidenolie in de kom en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Bak de groenten in het pannetje tot gaar.
Tip: Let op: de BBQ-rub is licht pittig. Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder, of houd een schaaltje groenten zonder kruiden apart.
1. Voorbereiden
Verhit de satésaus vlak voor je aan tafel gaat. Serveer de vlees-, vis- en vega-opties op tafel met de wiskeysaus en satésaus.
2. Bakken (aan tafel)
Bak de varkensworstjes en kipsaté blokjes tot gaar. Bak de vegetarische nuggets goudbruin (zie Tip). Bak wildzijnburgers tot gaar (zie Tip). Leg de raclette kaas in een pannetje en bak tot gesmolten. Maak met de wildzwijnburger of de vegetarische nuggets, de mini-hamburgerbol, de uienchutney, raclette kaas en een paar blaadjes sla een burger.
Tip: Tip 1: Serveer de kipworstjes met de citroen-yoghurtsaus die je maakt bij de aardappeltjes. Tip 2: De wildzwijnburger krimpt tijdens het bakken. Druk hem met je spatel een beetje plat op de bakplaat. Tip 3: Bak de wildzwijnburgers eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je vlees het liefst eet.
1. Voorbereiden
Haal de roomboter uit de koelkast (zie Tip). Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Pluk de blaadjes peterselie en dille van de takjes en snijd deze zeer fijn. Snijd of knip de bieslook fijn.
2. Afbakken
Bak de baguette 12 – 15 minuten in de oven. Meng in een kom de roomboter, knoflook en 2/3 van de verse kruiden met een vork tot kruidenboter. Breng op smaak met peper en zout.
3. Serveren (aan tafel)
Snijd de baguette in dunne plakken en serveer met de kruidenboter.
Tip: TIp 1: Is de boter nog erg hard? Doe deze in een ovenbestendige schaal kort in de oven, tot de boter zacht maar niet gesmolten is. Tip 2: Je kan ook een handmixer gebruiken om de kruidenboter nog sneller te mengen.
1. Voorbereiden
Schil of was de peren. Verwijder het klokhuis van de peren en snijd in blokjes (zie Tip). Meng de peer in een grote kom met per peroon 1/4 tl kaneel, 1/2 tl citroensap en de walnootstukjes. Verkruimel het koekdeeg en bewaar apart tot serveren (zie Tip).
2.Bakken (aan tafel)
Vul een gourmetpannetje met het peermengsel en bak tot de peren gaar zijn. Bedek met een laagje verkuimeld koekdeeg en bak tot het koekdeeg bruin kleurt. Laat de crumble even afkoelen zodat het koekdeeg hard kan worden. Serveer met een lepel Griekse yoghurt.
Tip: Tip 1: Houd je wat van het peermengsel over? Verwerk het de volgende dag in je ontbijt, bijvoorbeeld bij de yoghurt. Tip 2: Bewaar het koekdeeg tot je het gaat verkruimelen in de koelkast. Dat maakt het verkruimelen makkelijker. Je gebruikt maar de helft van het koekdeeg. Volg de instructies op de verpakking om van de rest van het deeg koekjes te bakken.
1. Shakshuka-saus voorbereiden
Meng in een kom de passata met de caponata-dip en een mespuntje bbq-rub. Breng op smaak met peper en zout.
2. Eieren kloppen
Klop de eieren los in een kom. Breng flink op smaak met peper en zout. Verkruimel de witte kaas.
3. Bakken (aan tafel)
Schep 2 el shakshuka-saus in een pannetje. Verdeel 2 el van de geklopte eieren over de saus. Bak 8 - 10 minuten. Garneer met een beetje witte kaas.
Tip: Hou je niet van shakshuka? Bak dan een mini-boerenomelet door wat groenten te bakken in je pannetje met het eimengsel en witte kaas. De shakshukasaus kan je dan gebruiken als topping voor je mini-omelet.
Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer halve maantjes van 1 cm dik. Schil of was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Halveer de cherrytomaten. Meng in een saladekom 1/2 el per persoon van de yoghurt-citroenmayonaise en de overige verse kruiden. Meng de appel, komkommerblokjes, cherrytomaten en de veldsla in de saladekom door de dressing en breng op smaak met peper en zout (zie Tip).
2.Serveren (aan tafel)
Serveer de salade in een saladekom aan tafel.
Tip: Houd eventueel wat veldsla apart voor op de mini-burgertjes.