Gourmetbox - KERST -2022
Gourmetbox - KERST -2022

Gourmetbox - KERST -2022

Complete box met 8 feestelijke receptjes voor op het gourmetstel

Allergens:
Barley
Rye
Wheat
Lupine
Milk
Sesame
Gluten
Soy
Crustaceans
Egg
Walnuts
Mustard
Celery
Peanuts
Sulphites

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time1 hour 10 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

White baguette

(Contains Barley, Rye, Wheat May be present Mustard, Tree nuts, Celery, Sesame, Soy, Egg, Milk)

65 g

Unsalted butter

15 g

Fresh chives, dill & flat leaf parsley

2 piece

Wild boar burger

2 piece

Mini hamburger bun

(Contains Lupine, Milk, Sesame, Wheat May be present Egg, Gluten, Tree nuts, Soy)

2 piece

Pork sausage with sea salt & black pepper

(May be present Soy, Gluten, Egg, Mustard, Celery)

2.5 piece

Plant-based nuggets

(Contains Wheat, Barley, Gluten, Soy May be present Mustard)

40 g

Onion chutney

100 g

Raclette cheese

60 g

Shrimp

(Contains Crustaceans)

½ piece

Cod in lemon-rosemary marinade

2 piece

Garlic

150 g

Diced potato

¼ pack

Cookie dough salted caramel

(Contains Egg, Gluten, Milk, Soy May be present Tree nuts, Sesame)

½ piece

Apple

75 g

Organic Greek yogurt

(Contains Milk)

0.99 teaspoon

Ground cinnamon

30 g

Lamb's lettuce

20 g

Chopped walnuts

(Contains Walnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

65 g

Red cherry tomatoes

2 piece

Egg

(Contains Egg)

25 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

50 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

50 g

Organic full-fat yogurt

(Contains Milk)

½ piece

Lemon

½ sachet(s)

BBQ spice rub

½ piece

[Persian] cucumber

50 g

Passata

½ piece

Romano pepper

60 g

Cocktail sauce

(Contains Mustard, Egg)

½ piece

Courgette

65 g

Mushrooms

40 g

Caponata dip

(Contains Celery)

60 g

Peanut sauce

(Contains Peanuts, Soy, Sulphites, Wheat)

1 piece

Pear

50 g

Diced chicken

Not included in your delivery

to taste

Olive oil

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

1 teaspoon

Mustard

1 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Energy (kJ)13584 kJ
Calories3247 kcal
Fat193.6 g
Saturated Fat45.9 g
Carbohydrate263.3 g
Sugar83.6 g
Dietary Fiber27.3 g
Protein100.2 g
Salt11 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Grater
Large Bowl
Whisk
Salad Bowl

Cooking Steps

Visduo van kabeljauw en garnalen
1

1. Voorbereiden

Snijd de gemarineerde kabeljauw in blokjes van ongeveer 2 - 3 cm.

Pers 1 teentje knoflook of snijd fijn. Meng de knoflook in een kom met 1 el olijfolie (zie Tip) en voeg de garnalen toe. Meng goed, dek af en zet in de koelkast tot gebruik.


2. Bakken (aan tafel)

Bak de garnalen en kabeljauw op de bakplaat gaar (zie Tip).

Tip: Tip 1: Houd je van pittig en heb je sambal in huis? Voeg dit dan naar smaak toe aan de garnalen. Tip 2: Serveer de vis eventueel met de citroen-yoghurtsaus die je maakt bij de aardappelblokjes. Of besprenkel naar smaak met het sap van de citroen.

Aardappelblokjes met raclettekaas
2

1. Voorbereiden

Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Snijd vervolgens de citroen in partjes. Meng in een kom de mayonaise, de volle yoghurt en citroenrasp. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een kom de aardappelblokjes met 1 1/2 el olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de blokjes over een ovenschaal en bak ze 10 minuten in de oven, ze hoeven nog niet gaar te zijn als de uit de oven komen.


2. Bakken (aan tafel)

Bak de aardappelblokjes in een pannetje tot goudbruin en gaar (zie Tip). Leg er vervolgens een plakje raclettekaas op en bak onder de gril tot gesmolten. Serveer met de yoghurt-citroenmayonaise.

Tip: Voeg voor nog meer smaak 1 tl van de kruidenboter bij de aardappelblokjes in het pannetje, roer goed door.

Gemengde groenten
3

  1. Groenten snijden

Halveer de courgette in de lengte en snijd in repen. Snijd vervolgens in kleine blokjes. Snijd de puntpaprika in reepjes. Snijd de champignons in dunne plakjes.


  1. Groenten op smaak brengen

Meng in een grote kom per persoon: 1/2 tl BBQ-rub en 1/2 el olijfolie (zie Tip). Voeg de groenten bij de kruidenolie in de kom en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout.


  1. Serveren (aan tafel)

Bak de groenten in het pannetje tot gaar.

Tip: Let op: de BBQ-rub is licht pittig. Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder, of houd een schaaltje groenten zonder kruiden apart.

Vlees- en vegakwartet met kipsaté, kipworstjes, vegetarische nuggets  en wildzwijnburgers met uienchutney
4

1. Voorbereiden

Verhit de satésaus vlak voor je aan tafel gaat. Serveer de vlees-, vis- en vega-opties op tafel met de wiskeysaus en satésaus.


2. Bakken (aan tafel)

Bak de varkensworstjes en kipsaté blokjes tot gaar. Bak de vegetarische nuggets goudbruin (zie Tip). Bak wildzijnburgers tot gaar (zie Tip). Leg de raclette kaas in een pannetje en bak tot gesmolten. Maak met de wildzwijnburger of de vegetarische nuggets, de mini-hamburgerbol, de uienchutney, raclette kaas en een paar blaadjes sla een burger.

Tip: Tip 1: Serveer de kipworstjes met de citroen-yoghurtsaus die je maakt bij de aardappeltjes. Tip 2: De wildzwijnburger krimpt tijdens het bakken. Druk hem met je spatel een beetje plat op de bakplaat. Tip 3: Bak de wildzwijnburgers eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je vlees het liefst eet.

Zelfgemaakte kruidenboter met een baguette
5

1. Voorbereiden

Haal de roomboter uit de koelkast (zie Tip). Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Pluk de blaadjes peterselie en dille van de takjes en snijd deze zeer fijn. Snijd of knip de bieslook fijn.


2. Afbakken

Bak de baguette 12 – 15 minuten in de oven. Meng in een kom de roomboter, knoflook en 2/3 van de verse kruiden met een vork tot kruidenboter. Breng op smaak met peper en zout.


3. Serveren (aan tafel)

Snijd de baguette in dunne plakken en serveer met de kruidenboter.

Tip: TIp 1: Is de boter nog erg hard? Doe deze in een ovenbestendige schaal kort in de oven, tot de boter zacht maar niet gesmolten is. Tip 2: Je kan ook een handmixer gebruiken om de kruidenboter nog sneller te mengen.

Perencrumble
6

1. Voorbereiden

Schil of was de peren. Verwijder het klokhuis van de peren en snijd in blokjes (zie Tip). Meng de peer in een grote kom met per peroon 1/4 tl kaneel, 1/2 tl citroensap en de walnootstukjes. Verkruimel het koekdeeg en bewaar apart tot serveren (zie Tip).


2.Bakken (aan tafel)

Vul een gourmetpannetje met het peermengsel en bak tot de peren gaar zijn. Bedek met een laagje verkuimeld koekdeeg en bak tot het koekdeeg bruin kleurt. Laat de crumble even afkoelen zodat het koekdeeg hard kan worden. Serveer met een lepel Griekse yoghurt.

Tip: Tip 1: Houd je wat van het peermengsel over? Verwerk het de volgende dag in je ontbijt, bijvoorbeeld bij de yoghurt. Tip 2: Bewaar het koekdeeg tot je het gaat verkruimelen in de koelkast. Dat maakt het verkruimelen makkelijker. Je gebruikt maar de helft van het koekdeeg. Volg de instructies op de verpakking om van de rest van het deeg koekjes te bakken.

Scrambled shakshuka
7

1. Shakshuka-saus voorbereiden

Meng in een kom de passata met de caponata-dip en een mespuntje bbq-rub. Breng op smaak met peper en zout.


2. Eieren kloppen

Klop de eieren los in een kom. Breng flink op smaak met peper en zout. Verkruimel de witte kaas.


3. Bakken (aan tafel)

Schep 2 el shakshuka-saus in een pannetje. Verdeel 2 el van de geklopte eieren over de saus. Bak 8 - 10 minuten. Garneer met een beetje witte kaas.

Tip: Hou je niet van shakshuka? Bak dan een mini-boerenomelet door wat groenten te bakken in je pannetje met het eimengsel en witte kaas. De shakshukasaus kan je dan gebruiken als topping voor je mini-omelet.

Salade maken
8

  1. Salade maken

Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer halve maantjes van 1 cm dik. Schil of was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Halveer de cherrytomaten. Meng in een saladekom 1/2 el per persoon van de yoghurt-citroenmayonaise en de overige verse kruiden. Meng de appel, komkommerblokjes, cherrytomaten en de veldsla in de saladekom door de dressing en breng op smaak met peper en zout (zie Tip).


2.Serveren (aan tafel)

Serveer de salade in een saladekom aan tafel.

Tip: Houd eventueel wat veldsla apart voor op de mini-burgertjes.