Gourmetbox - Sinterklaas -2022
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gourmetbox - Sinterklaas -2022

Gourmetbox - Sinterklaas -2022

Complete box met 8 feestelijke receptjes voor op het gourmetstel

Allergenen :
Gerst
Rogge
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Mosterd
Eieren
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur 15 minuten
oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

stuk(s)

Baguette

(Bevat Gerst, Rogge, Tarwe Kan bevatten Mosterd, Noten, Selderij, Sesamzaad, Soja, Eieren, Melk (inclusief lactose))

gram

Roomboter

gram

Verse bieslook, dille en bladpeterselie

stuk(s)

Wildzwijnburger

stuk(s)

Mini-hamburgerbol

stuk(s)

Varkensworstjes met zeezout en zwarte peper

stuk(s)

Vegetarische nuggets

gram

Pikante uienchutney

gram

Raclettekaas

gram

Garnalen

stuk(s)

Kabeljauw in citroen-rozemarijnmarinade

stuk(s)

Knoflookteen

gram

Aardappelblokjes

pak(ken)

Koekjesdeeg gezouten karamel

stuk(s)

Appel

gram

Yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

tl

Gemalen kaneel

gram

Veldsla

gram

Walnootstukjes

gram

Rode cherrytomaten

stuk(s)

Ei

gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

gram

Biologische volle yoghurt

stuk(s)

Citroen

zakje(s)

BBQ-rub

stuk(s)

[Mini-]komkommer

gram

Passata

stuk(s)

Rode puntpaprika

gram

Whiskeysaus

stuk(s)

Courgette

gram

Champignons

gram

Caponatadip

(Bevat Selderij)

gram

Pindasaus

stuk(s)

Peer

gram

Kipsatéblokjes

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Mosterd

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)17742 kJ
Energie (kcal)4240 kcal
Vetten278 g
waarvan verzadigd92 g
Koolhydraten274 g
waarvan suikers77 g
Vezels27.7 g
Eiwitten153 g
Zout14 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Grote kom
Garde
Saladekom

Instructies

Visduo van kabeljauw en garnalen
1
  1. VoorbereidenSnijd de gemarineerde kabeljauw in blokjes van ongeveer 2 - 3 cm. Pers 1 knoflookteen per persoon of snijd fijn. Meng in een kom de knoflook met de garnalen en 1 el olijfolie per persoon (zie Tip 1). Meng goed, dek af en zet in de koelkast tot gebruik. 2. Bakken (aan tafel)Bak de garnalen en kabeljauw op de bakplaat gaar (zie Tip 2).

    Tip: Tip 1: Houd je van pittig en heb je sambal in huis? Voeg dit dan naar smaak toe aan de garnalen.

Tip 2: Serveer de vis eventueel met de citroen-yoghurtsaus die je maakt bij de aardappelblokjes, of besprenkel naar smaak met het sap van de citroen.

Aardappelblokjes met raclettekaas
2
  1. VoorbereidenRasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Snijd vervolgens de citroen in partjes. Meng in een kom de mayonaise, de volle yoghurt en de citroenrasp. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een kom de aardappelblokjes met 1 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de blokjes over een ovenschaal en bak ze 10 minuten in de oven. De aardappelblokjes hoeven nog niet gaar te zijn als ze uit de oven komen.2. Bakken (aan tafel)Bak de aardappelblokjes in een pannetje goudbruin en gaar (zie Tip). Leg er vervolgens een plakje raclettekaas op en bak onder de gril tot de kaas gesmolten is. Serveer met de yoghurt-citroenmayonaise.

    Tip: Voeg voor nog meer smaak 1 tl van de kruidenboter bij de aardappelblokjes in het pannetje en roer goed door.

Gemengde groenten
3

1.Groenten snijdenHalveer de courgette in de lengte, snijd in repen en vervolgens in kleine blokjes. Snijd de puntpaprika in reepjes. Snijd de champignons in dunne plakjes. 2.Groenten op smaak brengenMeng in een grote kom per persoon: 1/2 tl BBQ rub (s) en 1/2 el olijfolie. Voeg de groenten toe aan de kruidenolie in de kom en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout. 3.Serveren (aan tafel)Bak de groenten in het pannetje tot ze gaar zijn.

Tip: (s) Let op: de BBQ rub is een beetje pittig. Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder, of houd een schaaltje groenten zonder kruiden apart.

Vlees- en veggiekwartet met kipsaté, varkensworstjes, vegetarische nuggets en wildzwijnburgers met uienchutney
4
  1. VoorbereidenVerhit de satésaus vlak voor je aan tafel gaat. Serveer de vlees-, vis- en veggie-opties op tafel met de whiskeysaus en satésaus. 2. Bakken (aan tafel)Bak de varkensworstjes en kipsatéblokjes tot ze gaar zijn (zie Tip 1). Bak de vegetarische nuggets goudbruin. Bak de wildzijnburgers gaar (zie Tip 2 & 3). Leg de raclettekaas in een pannetje en bak tot de kaas gesmolten is. Maak een burger met de wildzwijnburger of de vegetarische nuggets, de mini-hamburgerbol, de uienchutney, de raclettekaas en een paar slablaadjes.

    Tip: Tip 1: Serveer de varkensworstjes met de citroen-yoghurtsaus die je maakt bij de aardappeltjes.

Tip 2: De wildzwijnburger krimpt tijdens het bakken. Druk hem met je spatel een beetje plat op de bakplaat.

Tip 3: Bak de wildzwijnburger eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je vlees het liefst eet.

Baguette met zelfgemaakte kruidenboter
5
  1. VoorbereidenHaal de roomboter uit de koelkast (zie Tip 1). Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Pluk de peterselie- en dilleblaadjes van de takjes en snijd ze zeer fijn. Snijd of knip de bieslook fijn.2. AfbakkenBak de baguette 12 – 15 minuten in de oven. Meng in een kom de roomboter, knoflook en 2/3 van de verse kruiden met een vork tot een kruidenboter (zie Tip 2). Breng op smaak met peper en zout.3. Serveren (aan tafel)Snijd de baguette in dunne plakken en serveer met de kruidenboter.

    Tip: TIp 1: Is de boter nog erg hard? Plaats deze dan in een ovenbestendige schaal kort in de oven, tot de boter zacht, maar niet gesmolten is.

Tip 2: Je kan ook een handmixer gebruiken om de kruidenboter nog sneller te mengen.

Perencrumble
6
  1. VoorbereidenSchil of was de peren. Verwijder het klokhuis van de peren en snijd in blokjes. Meng de peer in een grote kom met per persoon: 1/4 tl kaneel, 1/2 tl citroensap en de walnootstukjes. Verkruimel het koekdeeg en bewaar apart tot serveren (zie Tip 1). 2.Bakken (aan tafel)Vul een gourmetpannetje met het peermengsel en bak tot de peren gaar zijn (zie Tip 2). Bedek met een laagje verkruimeld koekdeeg en bak tot het koekdeeg bruin kleurt. Laat de crumble even afkoelen zodat het koekdeeg hard kan worden. Serveer met een lepel Griekse yoghurt.

    Tip: Tip 1: Bewaar het koekdeeg tot je het gaat verkruimelen in de koelkast. Dat maakt het verkruimelen makkelijker. Je gebruikt maar de helft van het koekdeeg. Volg de instructies op de verpakking om van de rest van het deeg koekjes te bakken.

Tip 2: Houd je wat van het peermengsel over? Verwerk het de volgende dag in je ontbijt, bijvoorbeeld bij de yoghurt.

Scrambled shakshuka
7
  1. Shakshuka-saus voorbereidenMeng in een kom de passata met de caponatadip en 1 mespuntje BBQ rub per persoon. Breng op smaak met peper en zout. 2. Eieren kloppenKlop de eieren los in een kom. Breng flink op smaak met peper en zout. Verkruimel de witte kaas.3. Bakken (aan tafel)Schep 2 el shakshuka-saus in elk pannetje (zie Tip). Verdeel 2 el van de geklopte eieren per persoon over de saus. Bak 8 - 10 minuten. Garneer met een beetje witte kaas.

    Tip: Houd je niet van shakshuka? Bak dan een mini-boerenomelet door wat groenten te bakken in je pannetje met het eimengsel en witte kaas. De shakshuka-saus kan je dan gebruiken als topping voor je mini-omelet.

Salade maken
8

Salade makenHalveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in halve maantjes van 1 cm dik. Was of schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Halveer de cherrytomaten. Meng in een saladekom 1/2 el van de yoghurt-citroenmayonaise per persoon en de overige verse kruiden. Meng de appel, de komkommerblokjes, de cherrytomaten en de veldsla in de saladekom door de dressing en breng op smaak met peper en zout (zie Tip). 2.Serveren (aan tafel)Serveer de salade in een saladekom aan tafel.

Tip: Houd eventueel wat veldsla apart voor op de mini-burgertjes.