Gourmetbox - Sinterklaas -2022
Gourmetbox - Sinterklaas -2022

Gourmetbox - Sinterklaas -2022

Complete box met 8 feestelijke receptjes voor op het gourmetstel

Allergens:
Barley
Rye
Wheat
Milk
Mustard
Egg
Celery

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time1 hour 15 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

piece

White baguette

(Contains Barley, Rye, Wheat May be present Mustard, Tree nuts, Celery, Sesame, Soy, Egg, Milk)

g

Butter

g

Fresh chives, dill & flat leaf parsley

piece

Wild boar burgers

piece

Mini hamburger bun

piece

Pork sausage with sea salt & black pepper

piece

Vegan nuggets

g

Onion chutney

g

Raclette cheese

g

Shrimp

piece

Cod in lemon-rosemary marinade

piece

Garlic

g

Diced potato

pack

Cookie dough salted caramel

piece

Apple

g

Greek yogurt

(Contains Milk)

teaspoon

Ground cinnamon

g

Lamb's lettuce

g

Chopped walnuts

g

Red cherry tomatoes

piece

Egg

g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

g

Organic full-fat yogurt

piece

Lemon

sachet(s)

BBQ spice rub

piece

[Persian] cucumber

g

Passata

piece

Romano pepper

g

Cocktail sauce

piece

Courgette

g

Mushrooms

g

Caponata dip

(Contains Celery)

g

Peanut sauce

piece

Pear

g

Diced chicken

Not included in your delivery

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Olive oil

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

Mustard

1 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Energy (kJ)17742 kJ
Calories4240 kcal
Fat278 g
Saturated Fat92 g
Carbohydrate274 g
Sugar77 g
Dietary Fiber27.7 g
Protein153 g
Salt14 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Grater
Large Bowl
Whisk
Salad Bowl

Cooking Steps

Visduo van kabeljauw en garnalen
1
  1. VoorbereidenSnijd de gemarineerde kabeljauw in blokjes van ongeveer 2 - 3 cm. Pers 1 knoflookteen per persoon of snijd fijn. Meng in een kom de knoflook met de garnalen en 1 el olijfolie per persoon (zie Tip 1). Meng goed, dek af en zet in de koelkast tot gebruik. 2. Bakken (aan tafel)Bak de garnalen en kabeljauw op de bakplaat gaar (zie Tip 2).

    Tip: Tip 1: Houd je van pittig en heb je sambal in huis? Voeg dit dan naar smaak toe aan de garnalen.

Tip 2: Serveer de vis eventueel met de citroen-yoghurtsaus die je maakt bij de aardappelblokjes, of besprenkel naar smaak met het sap van de citroen.

Aardappelblokjes met raclettekaas
2
  1. VoorbereidenRasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Snijd vervolgens de citroen in partjes. Meng in een kom de mayonaise, de volle yoghurt en de citroenrasp. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een kom de aardappelblokjes met 1 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de blokjes over een ovenschaal en bak ze 10 minuten in de oven. De aardappelblokjes hoeven nog niet gaar te zijn als ze uit de oven komen.2. Bakken (aan tafel)Bak de aardappelblokjes in een pannetje goudbruin en gaar (zie Tip). Leg er vervolgens een plakje raclettekaas op en bak onder de gril tot de kaas gesmolten is. Serveer met de yoghurt-citroenmayonaise.

    Tip: Voeg voor nog meer smaak 1 tl van de kruidenboter bij de aardappelblokjes in het pannetje en roer goed door.

Gemengde groenten
3

1.Groenten snijdenHalveer de courgette in de lengte, snijd in repen en vervolgens in kleine blokjes. Snijd de puntpaprika in reepjes. Snijd de champignons in dunne plakjes. 2.Groenten op smaak brengenMeng in een grote kom per persoon: 1/2 tl BBQ rub (s) en 1/2 el olijfolie. Voeg de groenten toe aan de kruidenolie in de kom en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout. 3.Serveren (aan tafel)Bak de groenten in het pannetje tot ze gaar zijn.

Tip: (s) Let op: de BBQ rub is een beetje pittig. Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder, of houd een schaaltje groenten zonder kruiden apart.

Vlees- en veggiekwartet met kipsaté, varkensworstjes, vegetarische nuggets en wildzwijnburgers met uienchutney
4
  1. VoorbereidenVerhit de satésaus vlak voor je aan tafel gaat. Serveer de vlees-, vis- en veggie-opties op tafel met de whiskeysaus en satésaus. 2. Bakken (aan tafel)Bak de varkensworstjes en kipsatéblokjes tot ze gaar zijn (zie Tip 1). Bak de vegetarische nuggets goudbruin. Bak de wildzijnburgers gaar (zie Tip 2 & 3). Leg de raclettekaas in een pannetje en bak tot de kaas gesmolten is. Maak een burger met de wildzwijnburger of de vegetarische nuggets, de mini-hamburgerbol, de uienchutney, de raclettekaas en een paar slablaadjes.

    Tip: Tip 1: Serveer de varkensworstjes met de citroen-yoghurtsaus die je maakt bij de aardappeltjes.

Tip 2: De wildzwijnburger krimpt tijdens het bakken. Druk hem met je spatel een beetje plat op de bakplaat.

Tip 3: Bak de wildzwijnburger eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je vlees het liefst eet.

Baguette met zelfgemaakte kruidenboter
5
  1. VoorbereidenHaal de roomboter uit de koelkast (zie Tip 1). Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Pluk de peterselie- en dilleblaadjes van de takjes en snijd ze zeer fijn. Snijd of knip de bieslook fijn.2. AfbakkenBak de baguette 12 – 15 minuten in de oven. Meng in een kom de roomboter, knoflook en 2/3 van de verse kruiden met een vork tot een kruidenboter (zie Tip 2). Breng op smaak met peper en zout.3. Serveren (aan tafel)Snijd de baguette in dunne plakken en serveer met de kruidenboter.

    Tip: TIp 1: Is de boter nog erg hard? Plaats deze dan in een ovenbestendige schaal kort in de oven, tot de boter zacht, maar niet gesmolten is.

Tip 2: Je kan ook een handmixer gebruiken om de kruidenboter nog sneller te mengen.

Perencrumble
6
  1. VoorbereidenSchil of was de peren. Verwijder het klokhuis van de peren en snijd in blokjes. Meng de peer in een grote kom met per persoon: 1/4 tl kaneel, 1/2 tl citroensap en de walnootstukjes. Verkruimel het koekdeeg en bewaar apart tot serveren (zie Tip 1). 2.Bakken (aan tafel)Vul een gourmetpannetje met het peermengsel en bak tot de peren gaar zijn (zie Tip 2). Bedek met een laagje verkruimeld koekdeeg en bak tot het koekdeeg bruin kleurt. Laat de crumble even afkoelen zodat het koekdeeg hard kan worden. Serveer met een lepel Griekse yoghurt.

    Tip: Tip 1: Bewaar het koekdeeg tot je het gaat verkruimelen in de koelkast. Dat maakt het verkruimelen makkelijker. Je gebruikt maar de helft van het koekdeeg. Volg de instructies op de verpakking om van de rest van het deeg koekjes te bakken.

Tip 2: Houd je wat van het peermengsel over? Verwerk het de volgende dag in je ontbijt, bijvoorbeeld bij de yoghurt.

Scrambled shakshuka
7
  1. Shakshuka-saus voorbereidenMeng in een kom de passata met de caponatadip en 1 mespuntje BBQ rub per persoon. Breng op smaak met peper en zout. 2. Eieren kloppenKlop de eieren los in een kom. Breng flink op smaak met peper en zout. Verkruimel de witte kaas.3. Bakken (aan tafel)Schep 2 el shakshuka-saus in elk pannetje (zie Tip). Verdeel 2 el van de geklopte eieren per persoon over de saus. Bak 8 - 10 minuten. Garneer met een beetje witte kaas.

    Tip: Houd je niet van shakshuka? Bak dan een mini-boerenomelet door wat groenten te bakken in je pannetje met het eimengsel en witte kaas. De shakshuka-saus kan je dan gebruiken als topping voor je mini-omelet.

Salade maken
8

Salade makenHalveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in halve maantjes van 1 cm dik. Was of schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Halveer de cherrytomaten. Meng in een saladekom 1/2 el van de yoghurt-citroenmayonaise per persoon en de overige verse kruiden. Meng de appel, de komkommerblokjes, de cherrytomaten en de veldsla in de saladekom door de dressing en breng op smaak met peper en zout (zie Tip). 2.Serveren (aan tafel)Serveer de salade in een saladekom aan tafel.

Tip: Houd eventueel wat veldsla apart voor op de mini-burgertjes.