Granola en yoghurt Griekse stijl combinaties
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Granola en yoghurt Griekse stijl combinaties

Granola en yoghurt Griekse stijl combinaties

met verse frambozen, blauwe bessen, mango en appel

.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad
Haver
Walnoten
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd5 minuten
oventijd5 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1300 gram

Bio yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 pak(ken)

Granola

(Bevat Sesamzaad, Haver, Walnoten, Cashewnoten Kan bevatten Lupine, Pinda's, Noten, Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja)

250 gram

Blauwe bessen

1 stuk(s)

Mango

2 stuk(s)

Appel

125 gram

Frambozen

Zelf toevoegen

naar smaak

Honing [of plantaardig alternatief]

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)9372 kJ
Energie (kcal)2240 kcal
Vetten124.5 g
waarvan verzadigd48.1 g
Koolhydraten191.3 g
waarvan suikers116.9 g
Vezels27.6 g
Eiwitten62.9 g
Zout2.6 g

Instructies

1

Lekker makkelijk en snel ontbijten doordeweeks en toch boordevol variatie? Met onze Ontbijtbox kun je alle kanten op. Op deze receptkaart vind je 3 yoghurt-granolavariaties met vers fruit. Zo kun je 5 dagen per week genieten van de volle smaak van yoghurt Griekse stijl, elke dag nét even iets anders. Zie ook de tips om je yoghurtontbijt om te toveren tot smoothie of smoothiebowl!

2
  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakjes.
  • Verdeel 130 g yoghurt Griekse stijl per persoon over diepe kommen (zie Tip). 
  • Top af met 50 g granola per persoon. 
  • Garneer met per persoon: de helft van de mango en 1 el blauwe bessen.

Tip: Probeer ook eens een smoothiebowl! Mix het fruit en de yoghurt met een blender of staafmixer tot een dikke smoothie. Voeg naar smaak honing of agavesiroop toe en bestrooi met een lepel granola.

3
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd 1/2 appel per persoon in dunne plakjes (zie Tip).
  • Verdeel 130 g yoghurt Griekse stijl per persoon over diepe kommen.
  • Top met 50 g granola per persoon.
  • Garneer met de appel en 1 1/2 el blauwe bessen per persoon.

Tip: Zin in iets warms? Karamelliseer de appel! Bak in een koekenpan op middelhoog vuur de appelplakjes met 1 el roomboter in 4 – 5 minuten lichtbruin. Verhoog het vuur, voeg 1/2 el honing toe en karamelliseer de appel 1 - 2 minuten. Voeg eventueel een snufje kaneel toe.

4
  • Verdeel 130 g yoghurt Griekse stijl per persoon over diepe kommen (zie Tip).
  • Top af met 50 g granola per persoon.
  • Garneer met 1 el frambozen en 1 el blauwe bessen per persoon.

Tip: Probeer dit recept ook eens als roze smoothie! Mix het fruit, de yoghurt en 2 scheutjes melk in een blender of met een staafmixer tot een dikke smoothie. Voeg honing of agavesiroop naar smaak toe en bestrooi met een lepel granola.