topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Griekse gyrosschotel

Griekse gyrosschotel

met tomatenrijst en gebakken paprika

.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

70 gram

Basmatirijst

½ stuk(s)

Rode paprika

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Maïs in blik

¼ bakje(s)

Tomatenpuree

1 tl

Gerookt paprikapoeder

1.25 tl

Gedroogde oregano

100 gram

Gyros van varkenshaas

1 stuk(s)

Tomaat

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Magere yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

½ tl

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2423 kJ
Energie (kcal)579 kcal
Vetten14 g
waarvan verzadigd2.9 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers16 g
Vezels7 g
Eiwitten31 g
Zout3.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Kleine kom

Instructies

Groenten snijden
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Voeg per persoon 1/2 bouillonblokje toe en roer goed door. Voeg de rijst toe en kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de rode paprika in dunne repen. Snijd de ui in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Laat de mais uitlekken.

Gyros bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de tomatenpuree, 1 tl paprikapoeder per persoon, 1 tl gedroogde oregano per persoon en de knoflook 1 -2 minuten.Voeg de ui en rode paprika toe en bak 2 - 3 minuten mee. Voeg de gyros toe en roerbak 1 - 2 minuten mee. Dek de pan af, verlaag het vuur en laat de gyros nog 6 minuten zachtjes stoven.

Rijst afmaken
3

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en hak de bladpeterselie fijn.Meng de yoghurt in een kleine kom met 1/4 tl oregano per persoon, 1/2 tl extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout.Meng de rijst met de tomaat, de helft van de bladpeterselie, de mais en de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de rijst over de borden en serveer de gyros er half op en half naast. Garneer met de overige bladpeterselie.