.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
70 g
Basmatirijst
½ unit
Rode paprika
½ unit
Ui
½ unit
Knoflookteen
50 g
Maïs in blik
¼ tube
Tomatenpuree
1 teaspoon
Gerookt paprikapoeder
1.25 teaspoon
Gedroogde oregano
100 g
Gyros van varkenshaas
1 unit
Tomaat
2.5 g
Verse bladpeterselie
(May be present Celery)
25 g
Magere yoghurt
(Contains Milk)
½ unit
Groentebouillonblokje
½ tablespoon
Olijfolie
½ teaspoon
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Voeg per persoon 1/2 bouillonblokje toe en roer goed door. Voeg de rijst toe en kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de rode paprika in dunne repen. Snijd de ui in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Laat de mais uitlekken.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de tomatenpuree, 1 tl paprikapoeder per persoon, 1 tl gedroogde oregano per persoon en de knoflook 1 -2 minuten.Voeg de ui en rode paprika toe en bak 2 - 3 minuten mee. Voeg de gyros toe en roerbak 1 - 2 minuten mee. Dek de pan af, verlaag het vuur en laat de gyros nog 6 minuten zachtjes stoven.
Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en hak de bladpeterselie fijn.Meng de yoghurt in een kleine kom met 1/4 tl oregano per persoon, 1/2 tl extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout.Meng de rijst met de tomaat, de helft van de bladpeterselie, de mais en de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst over de borden en serveer de gyros er half op en half naast. Garneer met de overige bladpeterselie.