Griekse gyrosschotel
Griekse gyrosschotel

Griekse gyrosschotel

met tomatenrijst en gebakken paprika

.

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

70 g

Basmatirijst

½ unit

Rode paprika

½ unit

Ui

½ unit

Knoflookteen

50 g

Maïs in blik

¼ tube

Tomatenpuree

1 teaspoon

Gerookt paprikapoeder

1.25 teaspoon

Gedroogde oregano

100 g

Gyros van varkenshaas

1 unit

Tomaat

2.5 g

Verse bladpeterselie

(May be present Celery)

25 g

Magere yoghurt

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ unit

Groentebouillonblokje

½ tablespoon

Olijfolie

½ teaspoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2423 kJ
Calories579 kcal
Fat14 g
Saturated Fat2.9 g
Carbohydrate76 g
Sugar16 g
Dietary Fiber7 g
Protein31 g
Salt3.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Small Bowl

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Voeg per persoon 1/2 bouillonblokje toe en roer goed door. Voeg de rijst toe en kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de rode paprika in dunne repen. Snijd de ui in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Laat de mais uitlekken.

Gyros bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de tomatenpuree, 1 tl paprikapoeder per persoon, 1 tl gedroogde oregano per persoon en de knoflook 1 -2 minuten.Voeg de ui en rode paprika toe en bak 2 - 3 minuten mee. Voeg de gyros toe en roerbak 1 - 2 minuten mee. Dek de pan af, verlaag het vuur en laat de gyros nog 6 minuten zachtjes stoven.

Rijst afmaken
3

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en hak de bladpeterselie fijn.Meng de yoghurt in een kleine kom met 1/4 tl oregano per persoon, 1/2 tl extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout.Meng de rijst met de tomaat, de helft van de bladpeterselie, de mais en de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de rijst over de borden en serveer de gyros er half op en half naast. Garneer met de overige bladpeterselie.