Deze orzo staat zo op tafel. Orzo is het Italiaanse woord voor gerst, maar het wordt eigenlijk gemaakt van griesmeel van harde tarwe. Griesmeel wordt onder andere gebruikt om pudding mee te maken, maar van deze variant - semolina - wordt bijvoorbeeld ook couscous gemaakt. De citroentijm geeft het gerecht een verrassende twist - zoals de naam al verraadt heeft dit kruid een citroenachtige smaak.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Paprika
2.5 gram
Verse citroentijm
(Kan bevatten Selderij)
85 gram
Orzo
(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)
100 gram
Kippendijreepjes met tuinkruiden
150 gram
Gekleurde cherrytomaten
25 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
200 ml
Groentebouillon
1 el
Olijfolie
1 tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de puntpaprika in de lengte en snijd in smalle repen. Ris de blaadjes van de takjes citroentijm.
Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel en bak de orzo al roerende 1 minuut op middelmatig vuur. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.
Verhit ondertussen de overige olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de ui en knoflook 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de kippendijfilet, puntpaprika, cherrytomaten en citroentijm toe en bak, afgedekt, 7 – 8 minuten. Roer regelmatig door en breng op smaak met peper en zout.
Verkruimel ondertussen de feta.
Voeg de wittewijnazijn toe aan de wok of hapjespan en bak, zonder deksel, nog 1 minuut op hoog vuur. Voeg daarna de helft van de kippendijfiletreepjes en groenten toe aan de orzo, roer de orzo goed door en breng verder op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de orzo over de borden met de overige kippendijfiletreepjes en groenten erover. Garneer met de feta.