Deze orzo staat zo op tafel. Orzo is het Italiaanse woord voor gerst, maar het wordt eigenlijk gemaakt van griesmeel van harde tarwe. Griesmeel wordt onder andere gebruikt om pudding mee te maken, maar van deze variant - semolina - wordt bijvoorbeeld ook couscous gemaakt. De citroentijm geeft het gerecht een verrassende twist - zoals de naam al verraadt heeft dit kruid een citroenachtige smaak.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
½ unit
Paprika
2.5 g
Verse citroentijm
(May be present Celery)
85 g
Orzo
(Contains Gluten, Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)
100 g
Kippendijreepjes met tuinkruiden
150 g
Gekleurde cherrytomaten
25 g
Feta
(Contains Milk)
200 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Olijfolie
1 teaspoon
Wittewijnazijn
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de puntpaprika in de lengte en snijd in smalle repen. Ris de blaadjes van de takjes citroentijm.
Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel en bak de orzo al roerende 1 minuut op middelmatig vuur. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.
Verhit ondertussen de overige olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de ui en knoflook 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de kippendijfilet, puntpaprika, cherrytomaten en citroentijm toe en bak, afgedekt, 7 – 8 minuten. Roer regelmatig door en breng op smaak met peper en zout.
Verkruimel ondertussen de feta.
Voeg de wittewijnazijn toe aan de wok of hapjespan en bak, zonder deksel, nog 1 minuut op hoog vuur. Voeg daarna de helft van de kippendijfiletreepjes en groenten toe aan de orzo, roer de orzo goed door en breng verder op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de orzo over de borden met de overige kippendijfiletreepjes en groenten erover. Garneer met de feta.