Griekse orzo met kippendijfilet en feta
Griekse orzo met kippendijfilet en feta

Griekse orzo met kippendijfilet en feta

Met verse citroentijm

Deze orzo staat zo op tafel. Orzo is het Italiaanse woord voor gerst, maar het wordt eigenlijk gemaakt van griesmeel van harde tarwe. Griesmeel wordt onder andere gebruikt om pudding mee te maken, maar van deze variant - semolina - wordt bijvoorbeeld ook couscous gemaakt. De citroentijm geeft het gerecht een verrassende twist - zoals de naam al verraadt heeft dit kruid een citroenachtige smaak.

Allergens:
Gluten
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Paprika

2.5 g

Verse citroentijm

(May be present Celery)

85 g

Orzo

(Contains Gluten, Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)

100 g

Kippendijreepjes met tuinkruiden

150 g

Gekleurde cherrytomaten

25 g

Feta

(Contains Milk)

Not included in your delivery

200 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Wittewijnazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3100 kJ
Calories741 kcal
Fat32 g
Saturated Fat8.3 g
Carbohydrate74 g
Sugar14.5 g
Dietary Fiber7.7 g
Protein35 g
Salt3.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Cutting Board
Peeler
Pan with Lid
Casserole with Lid
Plate

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de puntpaprika in de lengte en snijd in smalle repen. Ris de blaadjes van de takjes citroentijm.

Orzo koken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel en bak de orzo al roerende 1 minuut op middelmatig vuur. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

Kip en groenten bakken
3

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de ui en knoflook 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de kippendijfilet, puntpaprika, cherrytomaten en citroentijm toe en bak, afgedekt, 7 – 8 minuten. Roer regelmatig door en breng op smaak met peper en zout.

Feta verkruimelen
4

Verkruimel ondertussen de feta.

Mengen
5

Voeg de wittewijnazijn toe aan de wok of hapjespan en bak, zonder deksel, nog 1 minuut op hoog vuur. Voeg daarna de helft van de kippendijfiletreepjes en groenten toe aan de orzo, roer de orzo goed door en breng verder op smaak met peper en eventueel zout.

Serveren
6

Verdeel de orzo over de borden met de overige kippendijfiletreepjes en groenten erover. Garneer met de feta.