Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. In dit recept zijn ze alvast voorgesneden en op smaak gebracht met oregano, peterselie en paprika.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
85 gram
Parelcouscous
½ stuk(s)
Paprika
gram
Kippendijreepjes
110 gram
Kippendijreepjes met tuinkruiden en knoflook
1 stuk(s)
Tomaat
¼ stuk(s)
[Mini-]komkommer
½ stuk(s)
Ui
50 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Citroen
175 ml
Zoutarme groentebouillon
1 el
Olijfolie
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de parelcouscous toe en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 – 14 minuten droog. Roer regelmatig om aanbakken te voorkomen. Verwarm ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de kippendijreepjes in 6 – 7 minuten gaar.
Snijd ondertussen de paprika klein en voeg toe aan een saladekom. Snijd de tomaat en de komkommer in kleine blokjes en snipper de rode ui. Voeg de tomaat, komkommer en ui toe aan de paprika. Verbrokkel de feta.
Tip: Houd je niet van rauwe rode ui? Bak hem dan kort mee met de kip.
Pers de helft van de citroen uit en snijd de rest in parten. Meng in een kleine kom: 1 el citroensap per persoon, de extra vierge olijfolie en de honing. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de dressing toe aan de saladekom en meng goed.
Tip: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!
Verdeel de salade over de borden. Schep hier de parelcouscous en de kippendijreepjes over. Garneer met de feta en de partjes citroen.