Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. In dit recept zijn ze alvast voorgesneden en op smaak gebracht met oregano, peterselie en paprika.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
85 g
Giant couscous
½ piece
Bell pepper
g
Chicken thigh strips
110 g
Chicken thigh strips with garlic & herbs
1 piece
Tomato
¼ piece
[Persian] cucumber
½ piece
Red onion
50 g
Feta
(Contains Milk)
½ piece
Lemon
175 milliliters
Low sodium vegetable stock
1 tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
1 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de parelcouscous toe en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 – 14 minuten droog. Roer regelmatig om aanbakken te voorkomen. Verwarm ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de kippendijreepjes in 6 – 7 minuten gaar.
Snijd ondertussen de paprika klein en voeg toe aan een saladekom. Snijd de tomaat en de komkommer in kleine blokjes en snipper de rode ui. Voeg de tomaat, komkommer en ui toe aan de paprika. Verbrokkel de feta.
Tip: Houd je niet van rauwe rode ui? Bak hem dan kort mee met de kip.
Pers de helft van de citroen uit en snijd de rest in parten. Meng in een kleine kom: 1 el citroensap per persoon, de extra vierge olijfolie en de honing. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de dressing toe aan de saladekom en meng goed.
Tip: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!
Verdeel de salade over de borden. Schep hier de parelcouscous en de kippendijreepjes over. Garneer met de feta en de partjes citroen.