Griekse salade met kippendij
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Griekse salade met kippendij

Griekse salade met kippendij

met parelcouscous en feta

Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. In dit recept zijn ze alvast voorgesneden en op smaak gebracht met oregano, peterselie en paprika.

Labels:
Familie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Parelcouscous

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

110 gram

Kippendijreepjes met mediterrane kruiden

¼ stuk(s)

IJsbergsla

1 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Rode ui

25 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3229 kJ
Energie (kcal)772 kcal
Vetten33 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers16 g
Vezels7 g
Eiwitten37 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Koken en bakken
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de parelcouscous toe en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 – 14 minuten droog. Roer regelmatig om aanbakken te voorkomen. Verwarm ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de kippendijreepjes in 6 – 7 minuten gaar.

Salade maken
2

Snijd ondertussen de sla klein en voeg toe aan een saladekom. Snijd de tomaat en de komkommer in kleine blokjes en snipper de rode ui. Voeg de tomaat, komkommer en ui toe aan de sla. Verbrokkel de feta.

Dressing maken
3

Pers de helft van de citroen uit en snijd de rest in parten. Meng in een kleine kom: 1 el citroensap per persoon, de extra vierge olijfolie en de honing. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de dressing toe aan de saladekom en meng goed.

Serveren
4

Verdeel de salade over de borden. Schep hier de parelcouscous en de kippendijreepjes over. Garneer met de feta en de partjes citroen.