Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. In dit recept zijn ze alvast voorgesneden en op smaak gebracht met oregano, peterselie en paprika.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
85 g
Parelcouscous
(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Egg, Mustard)
110 g
Kippendijreepjes met mediterrane kruiden
¼ piece
IJsbergsla
1 piece
Tomaat
¼ piece
Komkommer
½ piece
Rode ui
25 g
Feta
(Contains Milk)
½ piece
Citroen
175 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
1 teaspoon
Honing
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de parelcouscous toe en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 – 14 minuten droog. Roer regelmatig om aanbakken te voorkomen. Verwarm ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de kippendijreepjes in 6 – 7 minuten gaar.
Snijd ondertussen de sla klein en voeg toe aan een saladekom. Snijd de tomaat en de komkommer in kleine blokjes en snipper de rode ui. Voeg de tomaat, komkommer en ui toe aan de sla. Verbrokkel de feta.
Pers de helft van de citroen uit en snijd de rest in parten. Meng in een kleine kom: 1 el citroensap per persoon, de extra vierge olijfolie en de honing. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de dressing toe aan de saladekom en meng goed.
Verdeel de salade over de borden. Schep hier de parelcouscous en de kippendijreepjes over. Garneer met de feta en de partjes citroen.