Met dit gerecht zet je in slechts 20 minuten meer dan 340 gr groente per persoon op tafel!
Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
85 gram
Parelcouscous
(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
100 gram
Kippendijreepjes met Italiaanse kruiden
¼ krop(pen)
Romaine sla
1 stuk(s)
Tomaat
¼ stuk(s)
Komkommer
½ stuk(s)
Rode ui
25 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Citroen
¼ zakje(s)
Gedroogde oregano
½ zakje(s)
Olijfolie met rozemarijn
175 ml
Groentebouillon
½ el
Olijfolie
1 tl
Honing
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de parelcouscous toe en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 – 14 minuten droog. Roer regelmatig om aanbakken te voorkomen. Snijd ondertussen de rode puntpaprika in smalle repen. Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg per persoon 1 tl paprikapoeder toe. Bak hierin de kippendijreepjes en rode puntpaprika in 6 – 7 minuten gaar.
Snijd ondertussen de romaine sla klein en voeg toe aan een saladekom. Snijd de tomaat en de komkommer in kleine blokjes en snipper de rode ui. Voeg de tomaat, komkommer en ui toe aan de romaine sla. Verbrokkel de feta.
Pers de helft van de citroen uit en snijd de rest in parten. Meng in een kleine kom: de oregano, 1 el citroensap per persoon, de olijfolie met rozemarijn en de honing. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de dressing toe aan de saladekom en meng goed.
Verdeel de salade over de borden. Schep hier de parelcouscous, de kippendijreepjes en rode puntpaprika over. Garneer met de feta en de partjes citroen.