Griekse salade met kippendij en parelcouscous
Griekse salade met kippendij en parelcouscous

Griekse salade met kippendij en parelcouscous

met feta en citroen

Met dit gerecht zet je in slechts 20 minuten meer dan 340 gr groente per persoon op tafel!

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Allergens:
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

85 g

Parelcouscous

(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Egg, Mustard)

½ unit

Rode puntpaprika

100 g

Kippendijreepjes met Italiaanse kruiden

¼ krop(pen)

Romaine sla

1 unit

Tomaat

¼ unit

Komkommer

½ unit

Rode ui

25 g

Feta

(Contains Milk)

½ unit

Citroen

¼ sachet(s)

Gedroogde oregano

½ sachet(s)

Olijfolie met rozemarijn

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Honing

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2922 kJ
Calories698 kcal
Fat26 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate76 g
Sugar16 g
Dietary Fiber5 g
Protein37 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Salad Bowl
Small Bowl

Cooking Steps

Koken en bakken
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de parelcouscous toe en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 – 14 minuten droog. Roer regelmatig om aanbakken te voorkomen. Snijd ondertussen de rode puntpaprika in smalle repen. Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg per persoon 1 tl paprikapoeder toe. Bak hierin de kippendijreepjes en rode puntpaprika in 6 – 7 minuten gaar.

Salade maken
2

Snijd ondertussen de romaine sla klein en voeg toe aan een saladekom. Snijd de tomaat en de komkommer in kleine blokjes en snipper de rode ui. Voeg de tomaat, komkommer en ui toe aan de romaine sla. Verbrokkel de feta.

Dressing maken
3

Pers de helft van de citroen uit en snijd de rest in parten. Meng in een kleine kom: de oregano, 1 el citroensap per persoon, de olijfolie met rozemarijn en de honing. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de dressing toe aan de saladekom en meng goed.

Serveren
4

Verdeel de salade over de borden. Schep hier de parelcouscous, de kippendijreepjes en rode puntpaprika over. Garneer met de feta en de partjes citroen.