Griekse yoghurt met honing
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Griekse yoghurt met honing

Griekse yoghurt met honing

Met citroen, amandelen en verse tijm

Honing en Griekse yoghurt vormen de basis van het klassieke Griekse toetje 'yiaoúrti me méli'. In deze variant voeg je citroensap toe voor frisheid en goudbruine amandelen voor een bite.

Allergenen :
Amandelnoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd12 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Citroen

5 bosje(s)

Verse tijm

(Kan bevatten Selderij)

15 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)

400 ml

Biologische yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 jar

Honing

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1770 kJ
Energie (kcal)423 kcal
Vetten27 g
waarvan verzadigd15.3 g
Koolhydraten31 g
waarvan suikers30.1 g
Vezels1 g
Eiwitten11 g
Zout0.2 g

Benodigdheden

Rasp
Koekenpan

Instructies

Citroen raspen
1

Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd de blaadjes fijn.

Maak de saus
2

Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de geschaafde amandelen in 2-3 minuten op middelhoog vuur goudbruin. Zet het vuur laag en vroeg de honing toe. Laat de honing smelten en voeg vervolgens 1/2 el citroensap per persoon toe. Laat 2-4 minuten zachtjes koken, of tot de saus een klein beetje is ingekookt.

Serveren
3

Haal de koekenpan van het vuur en meng de tijm door de honing-amandelsaus. Verdeel de Griekse yoghurt over de kommen en schenk de saus erover. Bestrooi met citroenrasp naar smaak.