Griekse yoghurt met honing
Griekse yoghurt met honing

Griekse yoghurt met honing

Met citroen, amandelen en verse tijm

Honing en Griekse yoghurt vormen de basis van het klassieke Griekse toetje 'yiaoúrti me méli'. In deze variant voeg je citroensap toe voor frisheid en goudbruine amandelen voor een bite.

Allergens:
Almonds
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time12 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Citroen

5 bunch

Verse tijm

(May be present Celery)

15 g

Amandelschaafsel

(Contains Almonds May be present Peanuts, Sesame, Tree nuts)

400 milliliters

Biologische yoghurt Griekse stijl

(Contains Milk)

Not included in your delivery

2 jar

Honing

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

Nutrition Values

Energy (kJ)1770 kJ
Calories423 kcal
Fat27 g
Saturated Fat15.3 g
Carbohydrate31 g
Sugar30.1 g
Dietary Fiber1 g
Protein11 g
Salt0.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Citroen raspen
1

Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd de blaadjes fijn.

Maak de saus
2

Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de geschaafde amandelen in 2-3 minuten op middelhoog vuur goudbruin. Zet het vuur laag en vroeg de honing toe. Laat de honing smelten en voeg vervolgens 1/2 el citroensap per persoon toe. Laat 2-4 minuten zachtjes koken, of tot de saus een klein beetje is ingekookt.

Serveren
3

Haal de koekenpan van het vuur en meng de tijm door de honing-amandelsaus. Verdeel de Griekse yoghurt over de kommen en schenk de saus erover. Bestrooi met citroenrasp naar smaak.