Honing en Griekse yoghurt vormen de basis van het klassieke Griekse toetje 'yiaoúrti me méli'. In deze variant voeg je citroensap toe voor frisheid en goudbruine amandelen voor een bite.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Citroen
5 bunch
Verse tijm
(May be present Celery)
15 g
Amandelschaafsel
(Contains Almonds May be present Peanuts, Sesame, Tree nuts)
400 milliliters
Biologische yoghurt Griekse stijl
(Contains Milk)
2 jar
Honing
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd de blaadjes fijn.
Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de geschaafde amandelen in 2-3 minuten op middelhoog vuur goudbruin. Zet het vuur laag en vroeg de honing toe. Laat de honing smelten en voeg vervolgens 1/2 el citroensap per persoon toe. Laat 2-4 minuten zachtjes koken, of tot de saus een klein beetje is ingekookt.
Haal de koekenpan van het vuur en meng de tijm door de honing-amandelsaus. Verdeel de Griekse yoghurt over de kommen en schenk de saus erover. Bestrooi met citroenrasp naar smaak.