Honing en Griekse yoghurt vormen samen het klassiek Griekse dessert yiaoúrti me méli. In deze variant voeg je speculaaskruimels en amandelen toe voor een crunch. Het citroensap en de verse tijm geven het dessert een frisse noot.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Citroen
5 bosje(s)
Verse tijm
(Kan bevatten Selderij)
15 gram
Amandelschaafsel
(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)
400 ml
Biologische yoghurt Griekse stijl
(Bevat Melk (inclusief lactose))
60 gram
Speculaasstukjes
(Bevat Gluten)
2 jar
Honing
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Ris de blaadjes van de takjes tijm en hak de blaadjes fijn.
Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de geschaafde amandelen in 2 - 3 minuten goudbruin op middelhoog vuur. Zet het vuur laag en voeg de honing toe. Laat de honing smelten en voeg vervolgens 1/2 el citroensap per persoon toe. Laat 2 - 4 minuten zachtjes koken, of tot de saus een klein beetje is ingekookt.
Haal de koekenpan van het vuur en meng de tijm door de honing-amandelsaus. Verdeel de Griekse yoghurt over de kommen en schenk er de saus over. Garneer met de speculaaskruimels en bestrooi met citroenrasp naar smaak.