Griekse yoghurt met honing
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Griekse yoghurt met honing

Griekse yoghurt met honing

Met citroen, amandelen, verse tijm en speculaaskruimels

Honing en Griekse yoghurt vormen samen het klassiek Griekse dessert yiaoúrti me méli. In deze variant voeg je speculaaskruimels en amandelen toe voor een crunch. Het citroensap en de verse tijm geven het dessert een frisse noot.

Allergenen :
Amandelnoten
Melk (inclusief lactose)
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Citroen

5 bosje(s)

Verse tijm

(Kan bevatten Selderij)

15 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)

400 ml

Biologische yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

60 gram

Speculaasstukjes

(Bevat Gluten)

Zelf toevoegen

2 jar

Honing

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2322 kJ
Energie (kcal)555 kcal
Vetten34 g
waarvan verzadigd18.3 g
Koolhydraten48 g
waarvan suikers38 g
Vezels1 g
Eiwitten13 g
Zout0.3 g

Benodigdheden

Rasp
Koekenpan

Instructies

rasp
1

Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Ris de blaadjes van de takjes tijm en hak de blaadjes fijn.

bakken
2

Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de geschaafde amandelen in 2 - 3 minuten goudbruin op middelhoog vuur. Zet het vuur laag en voeg de honing toe. Laat de honing smelten en voeg vervolgens 1/2 el citroensap per persoon toe. Laat 2 - 4 minuten zachtjes koken, of tot de saus een klein beetje is ingekookt.

serveren
3

Haal de koekenpan van het vuur en meng de tijm door de honing-amandelsaus. Verdeel de Griekse yoghurt over de kommen en schenk er de saus over. Garneer met de speculaaskruimels en bestrooi met citroenrasp naar smaak.