Griekse yoghurt met honing
Griekse yoghurt met honing

Griekse yoghurt met honing

Met citroen, amandelen, verse tijm en speculaaskruimels

Honing en Griekse yoghurt vormen samen het klassiek Griekse dessert yiaoúrti me méli. In deze variant voeg je speculaaskruimels en amandelen toe voor een crunch. Het citroensap en de verse tijm geven het dessert een frisse noot.

Allergens:
Almonds
Milk
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Citroen

5 bunch

Verse tijm

(May be present Celery)

15 g

Amandelschaafsel

(Contains Almonds May be present Peanuts, Sesame, Tree nuts)

400 milliliters

Biologische yoghurt Griekse stijl

(Contains Milk)

60 g

Speculaasstukjes

(Contains Gluten)

Not included in your delivery

2 jar

Honing

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

Nutrition Values

Energy (kJ)2322 kJ
Calories555 kcal
Fat34 g
Saturated Fat18.3 g
Carbohydrate48 g
Sugar38 g
Dietary Fiber1 g
Protein13 g
Salt0.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

rasp
1

Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Ris de blaadjes van de takjes tijm en hak de blaadjes fijn.

bakken
2

Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de geschaafde amandelen in 2 - 3 minuten goudbruin op middelhoog vuur. Zet het vuur laag en voeg de honing toe. Laat de honing smelten en voeg vervolgens 1/2 el citroensap per persoon toe. Laat 2 - 4 minuten zachtjes koken, of tot de saus een klein beetje is ingekookt.

serveren
3

Haal de koekenpan van het vuur en meng de tijm door de honing-amandelsaus. Verdeel de Griekse yoghurt over de kommen en schenk er de saus over. Garneer met de speculaaskruimels en bestrooi met citroenrasp naar smaak.