Groene curry met broccoli, babymaïs en udonnoedels
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Groene curry met broccoli, babymaïs en udonnoedels

Groene curry met broccoli, babymaïs en udonnoedels

Met een gekookt eitje

Voor dit Thaise gerecht gebruik je een curry met o.a. groene pepers, gember, citroengras en limoenblad. Je mengt de curry met udonnoedels: zachte Japanse noedels die gemaakt worden van tarwemeel, water en zout. Op ons blog vind je een overzicht van allerlei verschillende soorten noedels, er bestaan namelijk veel meer noedels dan je denkt.

Labels:
Pittig
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Soja
Eieren
Pinda's
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

150 gram

Broccoli

50 gram

Babymais

50 gram

Groene currypasta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 ml

Kokosmelk

½ stuk(s)

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten)

20 gram

Gezouten cashewnoten

(Bevat Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)894 kcal
Energie (kJ)3741 kJ
Vetten19 g
waarvan verzadigd41 g
Koolhydraten102 g
waarvan suikers0 g
Vezels11 g
Eiwitten19 g
Zout0 g

Benodigdheden

Deksel
Koekenpan
Pan
Bord

Instructies

Snijd de babymaïs in drieën
1

Snipper de ui. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en snijd de steel klein. Snijd de babymais in drieën.

2

Verhit de zonnebloemolie in de wok of hapjespan met deksel. Fruit de ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de broccoli en babymaïs toe en roerbak 3 minuten. Voeg de currypasta toe en roerbak nog 30 seconden.

Voeg de kokosmelk toe
3

Roer de kokosmelk goed door (zie tip). Schenk de kokosmelk en 25 ml water per persoon bij de groenten. Dek de pan af en laat 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met sojasaus en peper.

Kook het ei
4

Zorg ondertussen dat het ei net onder water staat in een steelpan of kleine pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en kook in 6 – 8 minuten hard. Laat daarna schrikken onder koud water. Pel het ei en snijd doormidden.

5

Breng 200 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel en kook de udonnoedels 2 minuten. Giet af en voeg toe aan de wok of hapjespan met groenten.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel de noedels met groenten over de borden. Garneer met de cashewnoten en serveer met het ei.