Groene curry met broccoli, babymaïs en udonnoedels
Groene curry met broccoli, babymaïs en udonnoedels

Groene curry met broccoli, babymaïs en udonnoedels

Met een gekookt eitje

Voor dit Thaise gerecht gebruik je een curry met o.a. groene pepers, gember, citroengras en limoenblad. Je mengt de curry met udonnoedels: zachte Japanse noedels die gemaakt worden van tarwemeel, water en zout. Op ons blog vind je een overzicht van allerlei verschillende soorten noedels, er bestaan namelijk veel meer noedels dan je denkt.

Allergens:
Milk
Gluten
Soy
Egg
Peanuts
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

150 g

Broccoli

50 g

Babymais

50 g

Groene currypasta

(Contains Milk)

100 milliliters

Kokosmelk

½ unit

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

1 unit

Ei

(Contains Egg)

100 g

Verse udonnoedels

(Contains Gluten)

20 g

Gezouten cashewnoten

(Contains Peanuts, Tree nuts)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories894 kcal
Energy (kJ)3741 kJ
Fat19 g
Saturated Fat41 g
Carbohydrate102 g
Sugar0 g
Dietary Fiber11 g
Protein19 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Tall-Sided Pan
Pan
Plate

Cooking Steps

Snijd de babymaïs in drieën
1

Snipper de ui. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en snijd de steel klein. Snijd de babymais in drieën.

2

Verhit de zonnebloemolie in de wok of hapjespan met deksel. Fruit de ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de broccoli en babymaïs toe en roerbak 3 minuten. Voeg de currypasta toe en roerbak nog 30 seconden.

Voeg de kokosmelk toe
3

Roer de kokosmelk goed door (zie tip). Schenk de kokosmelk en 25 ml water per persoon bij de groenten. Dek de pan af en laat 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met sojasaus en peper.

Kook het ei
4

Zorg ondertussen dat het ei net onder water staat in een steelpan of kleine pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en kook in 6 – 8 minuten hard. Laat daarna schrikken onder koud water. Pel het ei en snijd doormidden.

5

Breng 200 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel en kook de udonnoedels 2 minuten. Giet af en voeg toe aan de wok of hapjespan met groenten.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel de noedels met groenten over de borden. Garneer met de cashewnoten en serveer met het ei.