Voor dit Thaise gerecht gebruik je een curry met o.a. groene pepers, gember, citroengras en limoenblad. Je mengt de curry met udonnoedels: zachte Japanse noedels die gemaakt worden van tarwemeel, water en zout. Op ons blog vind je een overzicht van allerlei verschillende soorten noedels, er bestaan namelijk veel meer noedels dan je denkt.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
150 g
Broccoli
50 g
Babymais
50 g
Groene currypasta
(Contains Milk)
100 milliliters
Kokosmelk
½ unit
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
1 unit
Ei
(Contains Egg)
100 g
Verse udonnoedels
(Contains Gluten)
20 g
Gezouten cashewnoten
(Contains Peanuts, Tree nuts)
½ tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Snipper de ui. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en snijd de steel klein. Snijd de babymais in drieën.
Verhit de zonnebloemolie in de wok of hapjespan met deksel. Fruit de ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de broccoli en babymaïs toe en roerbak 3 minuten. Voeg de currypasta toe en roerbak nog 30 seconden.
Roer de kokosmelk goed door (zie tip). Schenk de kokosmelk en 25 ml water per persoon bij de groenten. Dek de pan af en laat 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met sojasaus en peper.
Zorg ondertussen dat het ei net onder water staat in een steelpan of kleine pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en kook in 6 – 8 minuten hard. Laat daarna schrikken onder koud water. Pel het ei en snijd doormidden.
Breng 200 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel en kook de udonnoedels 2 minuten. Giet af en voeg toe aan de wok of hapjespan met groenten.
Verdeel de noedels met groenten over de borden. Garneer met de cashewnoten en serveer met het ei.