Groene curry met garnalen en bruine rijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Groene curry met garnalen en bruine rijst

Groene curry met garnalen en bruine rijst

met spitskool, broccoli en sperziebonen

Benieuwd hoe gember er boven de grond uitziet? Gember is een wortel en zal net als een aardappel gaan groeien als je hem in de potgrond zet.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Vis
Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Bruine snelkookrijst

½ stuk(s)

Ui

1 tl

Verse gember

½ stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Sperziebonen

150 gram

Spitskool en broccoli

(Kan bevatten Selderij)

½ zakje(s)

Groene currykruiden

5 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

90 ml

Kokosmelk

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)683 kcal
Energie (kJ)2857 kJ
Vetten31.7 g
waarvan verzadigd16.4 g
Koolhydraten68.5 g
waarvan suikers6.6 g
Vezels10.8 g
Eiwitten25.5 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Wok of hapjespan met deksel
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de bonen in 3 gelijke stukken. 
  • Kook de sperziebonen, afgedekt, 12 - 15 minuten. Kook de rijst 10 - 12 minuten mee. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember.

Weetje: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Daarnaast zijn sperziebonen rijk aan ijzer en foliumzuur, wat zorgt voor een energiek gevoel.

Groenten garen
2
  • Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de gember, knoflook en ui 1 minuut.
  • Voeg de spitskool, broccoli, kokosmelk, currykruiden en 5 ml vissaus per persoon toe. Laat, afgedekt, 6 - 8 minuten zachtjes koken.

 

Garnalen bakken
3
  • Verhit ondertussen in een andere wok of hapjespan 1/2 el zonnebloemolie per persoon op hoog vuur en roerbak de garnalen 3 minuten.
  • Voeg de garnalen en het bakvocht toe aan de curry en roer goed door.
  • Breng de groene curry op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de groene curry over diepe borden.
  • Schep de rijst met sperziebonen ernaast.