Wist je dat onze rijst en granen verpakking nu gemaakt is van papier? Door de verpakking bij het papier weg te gooien, kan deze eenvoudig gerecycleerd worden!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
150 gram
Jasmijnrijst
½ stuk(s)
Sjalot
1 cm
Verse gember
1 stuk(s)
Knoflookteen
75 gram
Sperziebonen
100 gram
Gesneden spitskool
90 ml
Kokosmelk
½ zakje(s)
Groene currykruiden
10 ml
Vissaus
(Bevat Vis)
80 gram
Garnalen
5 gram
Cashewstukjes
naar smaak
Peper en zout
1 el
Zonnebloemolie
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de bonen in 3 gelijke stukken.
Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel en bak de gember, knoflook en sjalot 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de sperziebonen, spitskool, kokosmelk, currykruiden en 10 ml vissaus per persoon toe. Laat, afgedekt, 6 - 8 minuten zachtjes koken.
Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de vissaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.
Verhit ondertussen in een andere wok of hapjespan 1/2 el zonnebloemolie per persoon en roerbak de garnalen 3 minuten op hoog vuur. Voeg de garnalen en het bakvocht toe aan het curry en roer goed door. Breng de groene curry op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst over diepe kommen en schep de groene curry erbovenop. Garneer met de cashewstukjes.