Groene curry met garnalen en rijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Groene curry met garnalen en rijst

Groene curry met garnalen en rijst

met spitskool, sperziebonen en cashewstukjes

In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.

Labels:
Familie
Familie
Allergenen :
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

½ stuk(s)

Sjalot

1 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Sperziebonen

100 gram

Gesneden spitskool

90 ml

Kokosmelk

½ zakje(s)

Groene currykruiden

10 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

80 gram

Garnalen

5 gram

Cashewstukjes

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)708 kcal
Energie (kJ)2960 kJ
Vetten32 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers8 g
Vezels7.4 g
Eiwitten24 g
Zout4 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de bonen in 3 gelijke stukken.

Tip: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Daarnaast zijn sperziebonen rijk aan ijzer en foliumzuur, wat zorgt voor een energiek gevoel.

Groenten garen
2

Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel en bak de gember, knoflook en sjalot 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de sperziebonen, spitskool, kokosmelk, currykruiden en 10 ml vissaus per persoon toe. Laat, afgedekt, 6 - 8 minuten zachtjes koken.

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de vissaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

Garnalen bakken
3

Verhit ondertussen in een andere wok of hapjespan 1/2 el zonnebloemolie per persoon en roerbak de garnalen 3 minuten op hoog vuur. Voeg de garnalen en het bakvocht toe aan de curry en roer goed door. Breng de groene curry op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de groene curry over diepe borden en schep de rijst erbovenop. Garneer met de cashewstukjes.