topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Groene curry met kip

Groene curry met kip

met broccoli, wortel en bruine rijst

Vissaus is een zoute smaakmaker die veel voorkomt in de Zuidoost-Aziatische keuken. Je eten zal er echter niet merkbaar visachtig door smaken. In plaats daarvan zorgt het voor een subtiele hartige, umami smaak.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

90 ml

Kokosmelk

½ zakje(s)

Groene currykruiden

10 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

100 gram

Kipfiletblokjes

200 gram

Broccoli

75 gram

Bruine snelkookrijst

½ stuk(s)

Wortel

5 gram

Gemberpuree

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

300 ml

Water

⅓ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2881 kJ
Energie (kcal)689 kcal
Vetten26.9 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten68.2 g
waarvan suikers7.5 g
Vezels12.4 g
Eiwitten39.3 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook in een pan met deksel. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Bewaar 50 ml bouillon per persoon voor stap 3. Kook de rijst 10 minuten. Giet daarna eventueel af.
  • Snipper de ui. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Snijd de wortel in halve maantjes.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. 
Kip bakken
2
  • Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de kipfilet in 4 - 5 minuten rondom bruin.
  • Voeg de gemberpuree, knoflook, wortel en ui toe en bak 2 minuten mee.
Curry koken
3
  • Voeg de broccoli, kokosmelk, groene currykruiden en per persoon: 10 ml vissaus (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor) en 50 ml bouillon toe aan de wok of hapjespan.
  • Laat de curry 8 - 10 minuten zachtjes koken.
  • Breng de groene curry op smaak met peper en zout.

 

Serveren
4
  • Verdeel de groene curry over diepe borden en schep de rijst ernaast.

Weetje: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.