Groene curry met kip
Groene curry met kip

Groene curry met kip

met broccoli, wortel en bruine rijst

Vissaus is een zoute smaakmaker die veel voorkomt in de Zuidoost-Aziatische keuken. Je eten zal er echter niet merkbaar visachtig door smaken. In plaats daarvan zorgt het voor een subtiele hartige, umami smaak.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Allergens:
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

½ piece

Garlic

90 milliliters

Coconut milk

½ sachet(s)

Green curry spices

10 milliliters

Fish sauce

(Contains Fish)

100 g

Diced chicken breast

200 g

Broccoli

75 g

Quick-cook brown rice

½ piece

Carrot

5 g

Ginger paste

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

300 milliliters

Water

⅓ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2881 kJ
Calories689 kcal
Fat26.9 g
Saturated Fat16 g
Carbohydrate68.2 g
Sugar7.5 g
Dietary Fiber12.4 g
Protein39.3 g
Salt3.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Wok or sautépan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook in een pan met deksel. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Bewaar 50 ml bouillon per persoon voor stap 3. Kook de rijst 10 minuten. Giet daarna eventueel af.
  • Snipper de ui. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Snijd de wortel in halve maantjes.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. 
Kip bakken
2
  • Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de kipfilet in 4 - 5 minuten rondom bruin.
  • Voeg de gemberpuree, knoflook, wortel en ui toe en bak 2 minuten mee.
Curry koken
3
  • Voeg de broccoli, kokosmelk, groene currykruiden en per persoon: 10 ml vissaus (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor) en 50 ml bouillon toe aan de wok of hapjespan.
  • Laat de curry 8 - 10 minuten zachtjes koken.
  • Breng de groene curry op smaak met peper en zout.

 

Serveren
4
  • Verdeel de groene curry over diepe borden en schep de rijst ernaast.

Weetje: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.