Groene curry met varkenshaasblokjes en cashewnoten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Groene curry met varkenshaasblokjes en cashewnoten

Groene curry met varkenshaasblokjes en cashewnoten

Met Hollandse bloemkool en basmatirijst

Voor de samenstelling van de groene currypasta hebben wij ons laten inspireren door de Thaise keuken. De currypasta is gemaakt van onder andere citroengras, limoenblad, groene peper en gember. De bloemkool geeft dit gerecht een Hollandse twist!

Labels:
Pittig
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Soja
Pinda's
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Basmatirijst

½ stuk(s)

Prei

125 gram

Bloemkool

100 ml

Kokosmelk

100 gram

Varkenshaaspuntjes

40 gram

Groene currypasta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

20 gram

Gezouten cashewnoten

(Bevat Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)846 kcal
Energie (kJ)3540 kJ
Vetten40 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers0 g
Vezels7 g
Eiwitten35 g
Zout0 g

Benodigdheden

Deksel
Pan

Instructies

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel en kook hierin de rijst, afgedekt, 8 - 10 minuten. Giet daarna af en laat afgedekt nagaren.

Snijd de groenten
2

Snijd de prei in fijne ringen. Snijd de bloem van de bloemkool in kleine roosjes en snijd de steel klein. Roer de kokosmelk goed door (zie tip).

Bak de varkenshaasblokjes
3

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en roerbak de varkenshaasblokjes 3 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Haal de varkenshaasblokjes uit de pan en bewaar apart.

4

Verhit de overige zonnebloemolie in de wok of hapjespan met deksel. Voeg de bloemkool toe en roerbak 2 minuten. Voeg de currypasta toe en roerbak nog 30 seconden.

Laat de curry zachtjes koken
5

Schenk de kokosmelk en 25 ml water per persoon bij de bloemkool. Dek de pan af en laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg halverwege de prei toe aan de wok of hapjespan. Breng op smaak met de sojasaus en peper. Voeg de laatste minuut de varkenshaasblokjes toe aan de curry.

Garneer met de cashewnoten
6

Verdeel de rijst en curry over de borden en garneer met de cashewnoten.