Groene pasta met pestokaas, broccoli en aardappel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Groene pasta met pestokaas, broccoli en aardappel

Groene pasta met pestokaas, broccoli en aardappel

met linguine en basilicumcrème

Wie dacht dat aardappel alleen in de Belgische en Hollandse keuken thuishoort, heeft het mis. Deze Italiaanse pasta bereid je namelijk met aardappel, pestokaas en broccoli.

Labels:
Veggie
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Linguine

100 gram

Aardappelblokjes

200 gram

Broccoli

25 ml

Basilicumcrème

25 gram

Groenepestokaasblokjes

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)684 kcal
Energie (kJ)2863 kJ
Vetten26 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers4 g
Vezels11.5 g
Eiwitten25 g
Zout1 g

Benodigdheden

Soeppan of grote pan met deksel
Vergiet

Instructies

Broccoli bereiden
1

Breng ruim water met een snufje zout aan de kook in een pan met deksel. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.

Koken
2

Kook de linguine, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Voeg na 6 minuten de broccoli toe. Voeg 2 minuten later ook de aardappelblokjes toe.

Mengen
3

Giet de pasta, aardappelblokjes en broccoli af, maar bewaar een kopje kookvocht. Voeg de pasta, aardappelblokjes en broccoli opnieuw toe aan de pan en meng met de basilicumcrème en 25 ml kookvocht per persoon. Voeg indien nodig meer kookvocht toe. Breng flink op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de pasta, aardappelen en broccoli over de borden. Garneer met de groene pesto-kaasblokjes.