Wie dacht dat aardappel alleen in de Belgische en Hollandse keuken thuishoort, heeft het mis. Deze Italiaanse pasta bereid je namelijk met aardappel, pestokaas en broccoli.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
90 gram
Linguine
100 gram
Aardappelblokjes
200 gram
Broccoli
25 ml
Basilicumcrème
25 gram
Groenepestokaasblokjes
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water met een snufje zout aan de kook in een pan met deksel. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
Kook de linguine, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Voeg na 6 minuten de broccoli toe. Voeg 2 minuten later ook de aardappelblokjes toe.
Giet de pasta, aardappelblokjes en broccoli af, maar bewaar een kopje kookvocht. Voeg de pasta, aardappelblokjes en broccoli opnieuw toe aan de pan en meng met de basilicumcrème en 25 ml kookvocht per persoon. Voeg indien nodig meer kookvocht toe. Breng flink op smaak met peper en zout.
Verdeel de pasta, aardappelen en broccoli over de borden. Garneer met de groene pesto-kaasblokjes.