Groene pasta met pestokaas, broccoli en aardappel
Groene pasta met pestokaas, broccoli en aardappel

Groene pasta met pestokaas, broccoli en aardappel

met linguine en basilicumcrème

Wie dacht dat aardappel alleen in de Belgische en Hollandse keuken thuishoort, heeft het mis. Deze Italiaanse pasta bereid je namelijk met aardappel, pestokaas en broccoli.

Tags:
Veggie
Family

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

90 g

Linguine

100 g

Diced potato

200 g

Broccoli

25 milliliters

Basil crème

25 g

Pesto cheese cubes

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories684 kcal
Energy (kJ)2863 kJ
Fat26 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate82 g
Sugar4 g
Dietary Fiber11.5 g
Protein25 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan or large pan with lid
Colander

Cooking Steps

Broccoli bereiden
1

Breng ruim water met een snufje zout aan de kook in een pan met deksel. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.

Koken
2

Kook de linguine, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Voeg na 6 minuten de broccoli toe. Voeg 2 minuten later ook de aardappelblokjes toe.

Mengen
3

Giet de pasta, aardappelblokjes en broccoli af, maar bewaar een kopje kookvocht. Voeg de pasta, aardappelblokjes en broccoli opnieuw toe aan de pan en meng met de basilicumcrème en 25 ml kookvocht per persoon. Voeg indien nodig meer kookvocht toe. Breng flink op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de pasta, aardappelen en broccoli over de borden. Garneer met de groene pesto-kaasblokjes.