Groene risotto met ham en spinaziepesto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Groene risotto met ham en spinaziepesto

Groene risotto met ham en spinaziepesto

met gegrilde courgette, citroen en vers basilicum

Spinaziepesto is milder dan traditionele basilicumpesto, met een vleugje zoetigheid van de spinazie. De subtiele smaak zal delicate ingrediënten niet overheersen, dus het is een geweldige keuze voor lichtere gerechten zoals vis of pasta.

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Risottorijst

½ stuk(s)

Courgette

¼ zakje(s)

Gedroogde oregano

¼ stuk(s)

Citroen

50 gram

Spinazie

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

4 plak(ken)

Achterham

Zelf toevoegen

300 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3035 kJ
Energie (kcal)725 kcal
Vetten36 g
waarvan verzadigd13.3 g
Koolhydraten71.4 g
waarvan suikers8 g
Vezels11.1 g
Eiwitten26.7 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Hapjespan
Kom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verhit de roomboter in een hapjespan met deksel op laag vuur en bak de knoflook en ui 2 minuten. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de risottokorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.

Courgette roosteren
2

Snijd ondertussen de courgette in plakken van 1/2 cm dik. Meng in een kom de courgette met de gedroogde oregano en 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier en rooster 15 - 20 minuten in de oven. 

Risotto garen
3

Voeg, zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de overige bouillon. De risotto is gaar zodra de korrel van buiten zacht is en nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 20 - 25 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de rijst nog verder te garen. 

Pesto maken
4

Snijd de citroen in 8 partjes. Pers 1 citroenpartje per persoon uit boven een hoge kom. Voeg de extra vierge olijfolie, de hele basilicumtakjes, de helft van de spinazie en de helft van de geraspte kaas toe. Breng op smaak met peper en zout. Pureer met een staafmixer tot een pesto (zie Tip).

Tip: Voeg naar smaak extra water toe om de pesto naar de gewenste dikte te krijgen.

Snijden en risotto afmaken
5

Snijd de hamplakken in blokjes. Meng, wanneer de risotto klaar is, de overige kaas, spinazie en de hamblokjes door de risotto en verwarm nog 2 minuten op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de risotto over diepe borden en leg de geroosterde courgette erbovenop. Garneer met pesto naar smaak. Serveer met de overige citroenpartjes.

Weetje: Spinazie is een groene held die zorgt voor gezonde spieren, botten en bloeddruk én een energiek gevoel.