De Bintje aardappel is 108 jaar, een van de oudste aardappelrassen in Nederland. Het werd gekweekt door een onderwijzer uit Friesland, Kornelis Lieuwes de Vries. Hij vernoemde de aardappel naar een leerlinge genaamde Bintje Jansma.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
100 gram
Vastkokende aardappelen
250 gram
Broccoli
10 gram
Pompoenpitten
(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)
1 stuk(s)
Biologisch wit broodje met roggedesem
(Bevat Gluten, Soja, Sesamzaad)
50 gram
Belegen kaasplakken
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
¾ stuk(s)
Groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 500 ml water per persoon.
Snipper de ui. Schil of was de aardappelen (bintje) grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel klein.
Verhit een soeppan of grote pan met deksel op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit vervolgens de roomboter in de soeppan of grote pan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de broccoli toe en bak al roerende 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de aardappelen en 400 ml water per persoon toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Laat, afgedekt, 15 minuten zachtjes koken.
Snijd ondertussen de zuurdesemciabatta open en verdeel ⅓ van de belegen kaas over de helften. Bak de zuurdesemciabatta 6 - 8 minuten in de oven.
Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer. Voeg eventueel het extra water toe als je de soep wilt verdunnen. Zet de soep terug op het vuur, voeg ⅓ van de belegen kaas, peper en zout toe en verhit nog 1 minuut.
Verdeel de soep over de soepkommen. Garneer de soep met de overige belegen kaas en de pompoenpitten. Serveer de soep met de ciabatta met kaas.