Groene soep met ciabatta
Groene soep met ciabatta

Groene soep met ciabatta

De Bintje aardappel is 108 jaar, een van de oudste aardappelrassen in Nederland. Het werd gekweekt door een onderwijzer uit Friesland, Kornelis Lieuwes de Vries. Hij vernoemde de aardappel naar een leerlinge genaamde Bintje Jansma.

Allergens:
Gluten
Soy
Sesame
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

100 g

Vastkokende aardappelen

250 g

Broccoli

10 g

Pompoenpitten

(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)

1 unit

Biologisch wit broodje met roggedesem

(Contains Gluten, Soy, Sesame)

50 g

Belegen kaasplakken

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

¾ unit

Groentebouillonblokje

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories735 kcal
Energy (kJ)3075 kJ
Fat26 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate86 g
Sugar0 g
Dietary Fiber14 g
Protein32 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Large Pan
Immersion blender

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 500 ml water per persoon.

2

Snipper de ui. Schil of was de aardappelen (bintje) grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel klein.

3

Verhit een soeppan of grote pan met deksel op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Voeg de broccoli toe en bak al roerende 2 minuten op middelmatig vuur.
4

Verhit vervolgens de roomboter in de soeppan of grote pan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de broccoli toe en bak al roerende 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de aardappelen en 400 ml water per persoon toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Laat, afgedekt, 15 minuten zachtjes koken.

Verdeel de belegen kaas over de helften
5

Snijd ondertussen de zuurdesemciabatta open en verdeel ⅓ van de belegen kaas over de helften. Bak de zuurdesemciabatta 6 - 8 minuten in de oven.

Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer.
6

Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer. Voeg eventueel het extra water toe als je de soep wilt verdunnen. Zet de soep terug op het vuur, voeg ⅓ van de belegen kaas, peper en zout toe en verhit nog 1 minuut.

Garneer de soep met de overige belegen kaas en de pompoenpitten.
7

Verdeel de soep over de soepkommen. Garneer de soep met de overige belegen kaas en de pompoenpitten. Serveer de soep met de ciabatta met kaas.